Zwemlessen

Ieder jaar biedt de OSB kinderen in de eerste klas die nog niet kunnen zwemmen de mogelijkheid aan om alsnog hun zwemdiploma te halen tegen de symbolische bijdrage van € 10,00 voor het hele schooljaar èn, als dat lukt, het diploma. Ieder jaar zijn er weer 15-20 kinderen die hier op in gaan en daardoor aan het einde van het jaar zelfredzaam zijn in het water, of zelfs een zwemdiploma veroveren!
Ook dit afgelopen schooljaar hebben 16 leerlingen sinds de herfstvakantie niet alleen iedere vrijdagmiddag hun uiterste best gedaan, maar beleefden zij ook succes-ervaringen in het zwembad en kregen ze enorm plezier in het water en in hun vooruitgang. Het team vrijwillige instructeurs en assistenten (twee docenten, twee leerlingen en een oud-leerling) zijn elk jaar weer erg trots op onze zwemmertjes!
Op 21 juni 2019 is er voor de 2e keer dit schooljaar afgezwommen. Daardoor is het totaal aantal geslaagden dit jaar gestegen tot 14! Een mooi resultaat als je bedenkt dat we met 16 leerlingen de lessen zijn begonnen! Negen kinderen hebben hun A diploma gehaald en twee zelfs hun B diploma! Verder hebben twee leerlingen een diploma gehaald waarvoor zij 4×1 baan in verschillende zwemslagen hebben gedaan. En ten slotte heeft één leerling uit de sportklas zijn C diploma gehaald om door te kunnen gaan naar de vervolgopleiding van zijn keuze.
Alle geslaagden gefeliciteerd! De twee leerlingen die nog geen diploma hebben bemachtigd zijn wel zelfredzaam in het water maar willen volgend jaar toch doorgaan met de zwemlessen. Wij zijn er zeker van dat zij volgend jaar met succes zullen afzwemmen!