OSB Leerorkest ZO luidt de zomer in

Samen met het onvolprezen Klein Leerorkest mocht het OSB Leerorkest de zomer inluiden op het schoolplein van de basisschool Samenspel. We deden dat al eerder en het beviel zo goed dat we meenden daar een traditie van te moeten maken. Want voor leerlingen van de basisschool die hebben leren musiceren in een orkest is er het ‘grote’ orkest van de middelbare school. Alle leerlingen die in Zuidoost op school zitten of er wonen mogen meespelen in het OSB Leerorkest.

Het was opnieuw een groot genoegen te horen hoe beide orkesten waren gegroeid dit jaar. Het Klein Leerorkest met een meer klassiek repertoire, het OSB orkest met wat meer actuelere, lichte muziek. Een prachtig samengaan van veel soorten muziek. De dirigenten Michael en Wouter stalen de show en werden beloond met groot applaus en bloemen. Het was mooi weer en daarom speelden we buiten op het schoolplein. Een mooier slot van het seizoen konden we niet wensen.

Ik, de schrijver van dit stukje, meester Kees dus, kreeg ook bloemen en cadeaus. Ik ben al twee jaar met pensioen, maar ga dat nu serieus nemen. Vijf jaar kreeg ik om met een voortreffelijk team van dirigent en docenten en begeleiders dit orkest te maken tot wat het nu is. Welke school heeft zo’n orkest en zo’n agenda van concerten elk jaar weer! Ik heb het enorm leuk en inspirerend gevonden al waren er lastige momenten. Ik ben zeer vereerd vooral met wat de leerlingen en collega’s hebben gezegd en geschreven. Ik zal er eindeloos op kunnen terugkijken en ik wens het orkest toe dat het verder zal groeien en ontwikkelen en dat nog vele scholieren het spelen in een orkest als een van de hoogtepunten in hun middelbare schoolcarrière zullen ervaren.

Lieve en muzikale groet aan allen!

Meester Kees