OSB bezoekt Michelle Obama

Dankzij onze wethouder Marjolein Moorman mochten wij woensdag 17 april met 18 leerlingen en twee begeleiders aanwezig zijn bij Michelle Obama in de Ziggo Dome!
18 gelukkige leerlingen (het animo was groot, er moest geloot worden) die betrokken en actief zijn bij de Jongerenrechtbank, de mini-mediators en de GSA hebben genoten van een prachtige inspirerende avond.
Tijdens een voorprogramma kregen de leerlingen de kans om informeel kennis te maken met een aantal politici en andere bekende Nederlanders zoals Jasmine Sendar, Art Rooijakkers en Azziz Bekkaoui. Vol lef en enthousiasme stapten ze op Jesse Klaver, Lodewijk Asscher en Marjolijn Moorman af.
Er werden selfies gemaakt en de BN’ers werden uitgenodigd om naar de OSB te komen. We hopen binnenkort dan ook BN’ers bij ons op de stoep te hebben met hun persoonlijke verhaal.

Maar de topper van de avond was wel het persoonlijke verhaal van Michelle Obama. Michelle Obama is opgegroeid in een wijk die zoveel complexer is dan de Bijlmer, maar het verhaal is vergelijkbaar voor alle leerlingen.

“Michelle Obama geeft me nu het gevoel dat het wel kan. Super leerzaam. Iedereen kan zich me haar identificeren, omdat haar verhaal realistisch is, met humor en een verhaal van iedereen.”
Eén van de leerlingen gaf aan nu haar droom om advocaat te worden, echt waar te gaan maken. Hard werken en erin geloven dat je het kunt, ook al zeggen anderen dat het niet zo is, dat je niet op die ‘stoel’ hoort.

Het is zo mooi om te zien wat we onze leerlingen kunnen meegeven. Vertrouwen, kansen geven en stimuleren om ze ook echt te pakken. Michelle Obama heeft de leerlingen geïnspireerd en is een fantastisch voorbeeld.