ontdek jezelf

‘Weten wie je bent, wat je wilt en wat je kunt.’

Leren doe je op de OSB met hoofd, hart en handen. Leerlingen krijgen de kans hun talenten te ontdekken. Zo stimuleren we een evenwichtige ontwikkeling van kennis, emoties, creativiteit en praktische vaardigheden; deze kanten verdienen evenveel aandacht. De OSB helpt jonge mensen zichzelf te vormen en te worden wie, wat en hoe zij willen en kunnen zijn.

Dat doen we met een breed programma. Zo doen leerlingen bij science en biologie proeven en onderzoeken samen wat ze zien.
De OSB biedt muziek, drama, techniek en verzorging in de onderbouw. Hersenen worden immers het meest gestimuleerd in en door verschillende activiteiten. Muziek legt de meeste verbindingen tussen beide hersenhelften en stimuleert daardoor de leervermogens extra. Nuttig dus voor de cognitieve ontwikkeling. Op de OSB krijg je in eerste en tweede klas muziek, je leert een instrument bespelen en speelt samen in het project super-symphonics (zie Beethoven in de Bijlmer op YouTube). Wil je nog meer muziek maken? Dat kan in het Leerorkest. Daar krijg je iedere week les; je treedt samen op tijdens concerten en je gaat soms zelfs op muziekreis.

Samen leren spelen en jezelf ontwikkelen, doen we ook met drama, waar jonge acteertalenten mee kunnen doen met junior producties van Toneelgroep Amsterdam. En tijdens lessen verzorging en techniek. Samen koken is voor iedereen een feest. Door iets te ontwerpen en in elkaar te zetten, ontwikkel je verschillende interesses, vaardigheden, kennis en creativiteit. Bewegen, ten slotte, doe je niet alleen in de gymles, ook na school, onder andere bij OSBbreed-activiteiten.