ons gebouw

Ons schoolgebouw is veertig jaar geleden zonder muren tussen de klaslokalen aangelegd: openheid stond voor de  oprichters voorop. Nu, 1600 leerlingen en een heel aantal muren verder, ademt ons gebouw nog steeds de openheid die hoort bij een school waar iedereen met elkaar samenwerkt, leeft en leert.

In de OSB is het licht en kun je overal doorheen kijken. Iedereen is zichtbaar in de aparte, kleinschalig opgebouwde deelscholen waar ontmoeting het sleutelwoord is. En op die deelscholen zijn dus lokalen met overal grote ramen aan de gang. De deuren naar de gangen staan bovendien meestal open, docenten lopen graag tijdens lessen bij elkaar binnen. Docentenkamers hebben we niet: zij hebben een ruimte op de gangen van de deelscholen, waar leerlingen ze altijd kunnen vinden en aanspreken.

Op de OSB spreken we de praktische, sociale en creatieve talenten van leerlingen aan en daar is ons gebouw ook naar.  In het midden van de school is een grote theaterzaal waar leerlingen samenkomen om te kijken naar de prestaties van anderen. Verder hebben we vier grote gymzalen, een eigen fitnesscentrum, een dojo (een judoruimte), moderne muzieklokalen met opnamestudio’s en een groot science-lab. Ook zijn er twee grote studiezalen voor de onderbouw en bovenbouw en een werkruimte voor de VMBO, voorzien van veel computers.