Examenfeest 2018

Examenfeest 27 juni 2018 in de Melkweg van 21.00 – 01.00 uur.
Voor alle examenleerlingen is de entree gratis!
Per examenleerling 1 introducee, oud OSB leerling of iemand die nu op school zit.
Kaartje € 8,00 aan de deur.
Kijk hier voor (more…)

2018 Gala1a

 


Compliment van de inspectie

De inspectie heeft ons gevraagd welke tips wij andere scholen kunnen geven, omdat we het zo goed doen met kansen geven en onze examenresultaten. Specifiek bezochten zij ons vwo. Uiteraard zijn wij heel trots op dit compliment van de (more…)

 


Kunstklas 3dd geeft op 11 juni concert

Op 11 juni zullen de leerlingen van kunstklas 3dd van drie tot half vier in de middag een concert geven in de theaterzaal. Zij hebben zes maanden les gehad op contrabas, cello en viool. De instrumenten hebben zij allemaal mee (more…)

2018 3dd orkest concert1a

 


Open dag 2018

Kom naar onze open dagen
http://osbplus.nl

vrijdag 26 januari 2018
van 18:00u tot 21:00u
zaterdag 27 januari 2018
van 10:00u tot 14:oou
donderdag 8 februari 2018
speciaal voor havo en vwo
van 18:00u tot 21:00u (more…)

DSC_7533

 


Rapper Akwasi (oud leerling OSB) beoordeelt toneelteksten van scholieren

Leerlingen van de OSB hebben de teksten geschreven voor een toneelstuk dat eind september door een professioneel gezelschap in productie wordt genomen. Rapper Akwasi kwam deze week bij de (more…)

 


Giving Back

20 jaar geleden startte Giving Back met de OSB om leerlingen te ondersteunen met een mentor en een programma om zich te versterken voor hun vervolgopleiding en de arbeidsmarkt. Inmiddels hebben veel van onze leerlingen hier gebruik van gemaakt (more…)

 


Onze school is gezond

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald(bewegen). Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Zo zorgen (more…)

 


Sportdag 1e klassen in het kader van 50 jaar Bijlmer

Dinsdag 15 mei werd er door de Gemeente Amsterdam een sportdag georganiseerd voor alle 1e klassen van de OSB in het kader van 50 jaar Bijlmer. In het Nelson Mandela park en op de velden (more…)

2018 Topscore Promo week1

DCIM100MEDIADJI_0116.JPG

 


11 juni OSB examenfeest/schoolfeest bovenbouw

Op dinsdag 11 juni zal het OSB examenfeest i.c.m. het schoolfeest bovenbouw plaatsvinden in De Melkweg. Alle examenleerlingen hebben gratis toegang! De overige leerlingen van de (more…)

 


Thema avond ouderplatform

Namens het ouderplatform nodigen we jullie van harte uit op onze algemene ouderavond van 17 januari aanstaande. Het thema, is een steeds weer terugkerende vraag in opvoeding en onderwijs: Wat motiveert en wat demotiveert je kind?

We maken er een actieve en onderhoudende avond (more…)

ouderavond

 


Gezellige drukte op de OSB

Op dinsdag 21 januari was het een gezellige drukte op de OSB: het was lesjesdag! (more…)


Vacature directeur-bestuurder

De OSB zoekt per 1 februari 2019 een directeur-bestuurder. Klik hier voor meer informatie.

Beteor_OBS_VK_50x46_Week26_2

 


Aan het roer

Deze scholieren stonden vandaag aan het roer van een groot bedrijf

Ruim 400 basisschool- en vmbo-leerlingen verruilden op 23 januari de schoolbanken voor de stoel van de directeur van een grote organisatie. (more…)

 


Shendifer (2b1) op tv!

Shendifer (13) speelt harp en mag samen met het Leerorkest de beroemde harpist Remy van Kesteren begeleiden in de Spiegelzaal van het Concertgebouw. Superspannend vindt ze dat. Zal het publiek het mooi vinden? Of zit iedereen (more…)

 


Alle tweedeklassers in concert!

Alle leerlingen van de 2e klas spelen in het OSB symfonieorkest; de SuperSymphonics!
Ze hebben wekenlang tijdens de muziekles gerepeteerd op een viool, een contrabas, dwarsfluit, trompet of trombone, slagwerk of in het koor, zoals dit (more…)

2019 SuperSymphonics1

 


Vacature lid Raad van Toezicht

De OSB zoekt per september 2019 twee nieuwe leden voor de Raad van Toezicht. Klik hier voor meer informatie.

 


Voorstelling kunstklas 3dd

3DD, (vmbo TL kunstklas) heeft vorige week, tijdens de werkweek in Aubenton, Noord-Frankrijk heel hard gewerkt aan een prachtige voorstelling met als titel “Over the top”. Een voorstelling vol drama, muziek, zang, acrobatiek, dans, vlog en (more…)

2018 Voorstelling kunstklas 3dd1a

 


Iedereen kan iets moois creëren

In het Creator’s Lab leren leerlingen werken met de technologieën van morgen. Met onze samenleving en de toekomst in gedachten denken leerlingen bijvoorbeeld na over (more…)


Het OSB Leerorkest in het nieuws!

Het OSB Leerorkest heeft zowaar de voorpagina van de Echo gehaald met het spetterende Nieuwjaarsconcert van afgelopen week! Ze leerlingen van het orkest en de basisschoolleerlingen van het Klein Leerorkest hebben het geweldig (more…)

2018 Leerorkest krant1a

2018 Leerorkest krant2a

 


Locatiecarrousel

Op 23 mei brachten alle derde klassen vmbo een bezoek aan het mbo in de regio Amsterdam. We vertrokken met vier bussen naar 13 verschillende locaties met als doel kennis te maken met het vervolgonderwijs en bewust te worden van (more…)

 


Leerorkest promo concert

Het OSB LEERORKEST geeft weer een promo concertje voor iedereen die geïnteresseerd is, om met dit fantastisch orkest te spelen en op te treden in binnen en buitenland! Klik hier voor alle info en andere leuke weetjes over het (more…)

2018 Leerorkest promoconcert1a

 


Vanuit het decanaat havo/vwo bovenbouw

De ouder-/beroepenmarkt van 18 april j.l. was drukbezocht. We willen de ouders hartelijk danken voor hun enthousiaste deelname. Gezien de vele positieve reacties van zowel leerlingen als ouders hopen wij ook volgend schooljaar weer een (more…)

 


4 vwo geld heeft opgehaald voor Stichting Vluchteling

De leerlingen van 4 VWO hebben voor Stichting Vluchteling geld opgehaald met allerlei ludieke acties zoals auto’s wassen, pannenkoeken bakken, bami verkopen, lege flessen wegbrengen en ga zo maar (more…)

2018 4 vwo stg vluchteling1a

 


Binnenhof en de Tweede Kamer bezocht

Ook dit schooljaar zijn we weer met alle 3 vmbo klassen naar Den Haag geweest.
We hebben het Binnenhof en de Tweede Kamer bezocht en een programma gevolgd van ProDemos over politiek. (more…)

 


Topscore Fit naar Coolste baan van Nederland!

Bij Topscore Fit krijg je niet één bepaalde sport, maar kun je meerdere sporten doen en kennismaken met nieuwe sporten. De sporten worden met elkaar uitgekozen. Daarnaast gaat het ook over de gezonde (more…)

2018 Topscore Fit1

 


OSB Leerorkest heeft weer plek voor nieuwe leerlingen!

Lijkt het je leuk om mee te spelen bij het OSB Leerorkest?
Zit je op de middelbare school en heb je al een paar jaar muziekles gehad (in een leerorkest (more…)

2018 OSB leerorkest1

 


Wielerploeg Jumbo Visma naar OSB

Op 17 & 18 oktober kwam de Jumbo Visma ploeg (professionele wielerploeg van Nederland) naar de OSB om clinics te geven aan de leerlingen. Dit vooral om wielrennen bekender te maken bij jongeren! Lars (6vwo) en Tyler (1A2) (more…)

 


Leerorkest: eindconcert!

Het schooljaar wordt afgesloten met een zomers concert van het OSB Leerorkest Zuidoost en het Klein Leerorkest. Het concert vindt dinsdag 25 juni plaats in het CEC, Bijlmerdreef 1289 in Amsterdam Zuidoost. Het concert begint om 16.30 uur, (more…)

 


Nieuw opgeleide Mini-Mediators

Met trots stellen we jullie voor aan onze net nieuw opgeleide Mini-Mediators.

Tiago 1A4,
Amiena 1A4,
Jatin 1B3,
Chenoa 1C1,
Bibi 1C4 en
Alicia 1C4.

 


De OSB is gesloten op 6 november

Bonden hebben een oproep gedaan om op 6 november te staken en scholen te sluiten. Normaal gesproken zijn wij heel voorzichtig en terughoudend bij dit soort oproepen omdat onderwijs voor onze leerlingen onze eerste (more…)

 


Winnaars tekenwedstrijd

Zoals je misschien al weet was er een tekenwedstrijd georganiseerd op school door ons, Rachel Ria Kumar en Swera Malik. Graag willen we iedereen die mee heeft gedaan bedanken voor de inzet en de winnaars feliciteren.

2018 Tekenwedstrijd2a

2018 Tekenwedstrijd3a

2018 Tekenwedstrijd4a

 


Ryan Gravenberch even terug op het oude nest

Net terug uit Orlando waar Ajax 1 hun trainingskamp had gevestigd. Ryan mocht mee op trainingskamp en heeft zelfs minuten gemaakt in het eerste van Ajax op 16 jarige leeftijd. De dag erop kwam Ryan, (more…)

2019 Ryan1a

 


Presentatie rapport leesbevordering

Kess en Keisha (1a1), fervent lezers, mochten bij de presentatie van het rapport over leesbevordering van de Onderwijsraad en de Raad voor Cultuur zijn. Het rapport werd overhandigd aan minister Van Engelshoven (OCW). De (more…)

 


“Bij de OSB kon ik mezelf zijn en mijn talenten ontwikkelen”

Zangeres Cheyenne Toney (24) is bekend van The Voice of Holland en De Beste Singer/Songwriter. Ze ontdekte haar talent op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB). De docenten van deze (more…)

Cheyenne en Jeritza


‘Deze middelbare school kijkt naar cijfers, maar vooral ook naar talent’

Welke middelbare school kiezen we voor ons kind? Ouders liggen vaak wakker van deze belangrijke vraag. Mogelijk vinden ze het antwoord bij de Open Schoolgemeenschap Bijlmer. ‘Met ons (more…)

Jesse en Marjolijne


ScholenArenA

1 en 2 november maakten 8e groepers kennis met alle middelbare scholen in Amsterdam in de Johan Cruyff Arena. Leerlingen van de OSB konden heel goed vertellen wat zo bijzonder is aan onze school. Ben je ook nieuwsgierig, kom naar (more…)

 


Uitreiking Cambridge certificaten

Op vrijdag 21 juni hebben we onze Fast Lane English (FLE) leerlingen kunnen belonen met hun Cambridge certificaten. Bij de ceremonie waren zowel trotse ouders als leerlingen en docenten aanwezig. Maryse Knook, directeur van de (more…)

 


Tweefasen-vwo biedt leerlingen kansen

De OSB heeft een Tweefasen-vwo, waarin maatwerk mogelijk is om leerlingen op hun eigen niveau te kunnen bedienen. Landelijk gezien komt er steeds meer aandacht voor Tweefasen-vwo. Zo heeft onderwijsadviesbureau B&T, in (more…)

2013 OSB2a

 


Zij-instroom schooljaar ’19-‘20

Helaas is de mogelijkheid tot aanmelden voor zij-instroom gesloten.
Hierover bellen en/of mailen heeft geen zin meer.
Wij wensen u succes met het vinden van een andere school.

 


LEERORKEST ism MUZIEKLES OP MAAT

Het OSB Leerorkest doet zondag 25 maart mee met het jubileum van Muziekles op Maat.
http://www.muzieklesopmaat.nl/
Een vol programma met heel veel muziek vanaf 15.00 uur in de Theaterzaal van de (more…)

HellenJGill20140621MZOLO-BParkTh-Afsluitfeest


Resultaten Rekentoets bekend

De uitslag van de Rekentoets is bekend. In de loop van deze week staan de resultaten in Magister. Er zijn weer een paar zeer hoge scores bij!

Op niveau 2F hebben een 10 gescoord: Ibrahim Kayal uit 3EF, O’Shon Lunes uit 4ED en Rudy Huizing, (more…)

2019 Rekentoets1a

 


Samen in concert

3e Kunstklas OSB, De Lely Band van het Ir. Lely Lyceum en het OSB Leerorkest samen in concert.

De leerlingen van de 3e Kunstklas hebben 16 weken lang les gehad op viool, cello en contrabas. Bijzonder is dat zij allemaal een instrument thuis hebben gehad om te oefenen. Zij (more…)

2019 uitnodiging concert 4 maart1a

 


Zwemlessen

Ieder jaar biedt de OSB kinderen in de eerste klas die nog niet kunnen zwemmen de mogelijkheid aan om alsnog hun zwemdiploma te halen tegen de symbolische bijdrage van € 10,00 voor het hele schooljaar èn, als dat lukt, het (more…)

 


Koloniale Sporen in mijn buurt

12 juni jl. gaven de leerlingen van klas 3fa hun presentatie voor het project ‘Koloniale Sporen in mijn buurt’ voor een breed publiek. Hierbij waren ook Marjolijn Moorman (wethouder van onderwijs) en Tanja Jadnanansing (voorzitter van het (more…)

Foto: Hans Mooren

 


FLE bezoek aan Waterstones

Dinsdagavond 8 november hebben leerlingen van de OSB een bezoek gebracht aan de boekwinkel Waterstones in het centrum van Amsterdam. Zo’n 40 derdejaars leerlingen uit het Fast Lane English (FLE) traject waren erbij. Onder (more…)

 


Nationaal Schoolontbijt

Donderdag 7 november zijn alle eerste klassen met voldoende brandstof aan de lesdag begonnen. Het eerste (of tweede) lesuur is in/met de klas gezamenlijk ontbeten. Dit in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. Het zag er heel (more…)

 


Diploma uitreiking 5 juli 2019

We zijn trots op al onze leerlingen die geslaagd zijn voor hun examen. Er liepen weer honderden kinderen over de rode loper.

 

 


Fotoproject klas 3 vmbo-t

Klas 3 vmbo-t heeft meegedaan aan een fotoproject van Lebohang Tlali in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en CBK Amsterdam Zuidoost. Lebohang heeft de leerlingen lessen gegeven hoe je naar beelden kunt kijken (more…)

 


Bericht van overlijden van Haimi Wudufanta

Verslagen zijn we door de dood van een bijzonder mens, hoofd ict en collega: Haimi Wudufanta. (more…)


MBO-scholenmarkt

Vorige week vond de MBO-scholenmarkt zuidoost plaats van de OSB, in samenwerking met het Bindelmeercollege en het Ir. Lely-lyceum. De derdeklassers vmbo kwamen in groten getale mét hun ouders naar de voorlichting over de (more…)

OSB - Open Schoolgemeenschap Bijlmer

OSB - Open Schoolgemeenschap Bijlmer

OSB - Open Schoolgemeenschap Bijlmer


Tekenwedstrijd op de OSB thema ‘dreams’

Ook dit jaar vindt er een tekenwedstrijd plaatst. Het thema dit jaar is ‘dreams’. Teken iets wat je hebt gedroomd of iets wat je wil dat er gebeurt. De tekeningen moeten voor 20 april 2018 bij de Beeldend docenten worden ingeleverd. Ga voor (more…)

2018 Tekenwedstrijd1a

 


Be smart be fit the OSB lifestyle week 3 t/m 6 april

Voor de vijfde keer al weer organiseert de vakgroep LO de gezonde schoolweek. Deze week sluit natuurlijk prachtig aan bij het vorig jaar verkregen gezonde school vignet. De hele week zijn er op het (more…)

2018 Themaweek BO1

2018 Themaweek BO2

2018 Themaweek BO3

2018 Themaweek BO4

2018 Themaweek BO5

 


Leerorkest in het Concertgebouw feat. Shendifer uit 2b1

In het kader van de opening van de Landelijke Kindermuziekweek komt er een heel bijzonder concert: Het KLO en het OSB Leerorkest spelen op vrijdag 5 april in het Concertgebouw. Daar spelen ze (more…)

2019 OSB leerorkest1a

2019 OSB leerorkest2a

2019 OSB leerorkest3a

 


Activiteitenweek 4 vwo

4 vwo had afgelopen week activiteitenweek, die in het teken stond van Burgerschapsvorming.
Maandag stond in het teken van het maken van een expositie over 11 verschillende locaties in Amsterdam die iets met Burgerschap te (more…)

2019 Activiteitenweek 4vwo1a

 


MRT certificaat

Acht leerlingen van verschillende 1e klassen, Arno Bottse (fysiotherapeut van SPC) en Jet van Dijk (MRT-docent) hebben 12 lessen hard met elkaar gewerkt om bewegingsachterstand weg te werken. En het is gelukt! Ze hebben allen hun (more…)

2018 MRT1a

2018 MRT2

 


OSBbreed eindpresentatie 2018

U bent van harte welkom om te kijken naar wat onze leerlingen bij OSBbreed hebben gedaan!

Woensdag 25 april om 15.00 uur presenteert OSBbreed Kunst & Cultuur

alle leerlingen die dit schooljaar hebben meegedaan aan:

BANDJESPROJECT, DJ, (more…)

2018 OSBbreed presentatie1a

2018 OSBbreed presentatie2

 


Tientallen Australische muzikanten naar de OSB!

Wens Travel heeft de performance tour van de Burwood Girls High School Band uit Sydney, Australië, georganiseerd. De band bestaat uit 60 leden en bezoekt nu Nederland, België en Frankrijk. Deze band (more…)

2019 Burwood Girls High School Band picture1

2019 Burwood Girls high School Band uniform1a

 


4vwo bezoekt stadhuis van Amsterdam

Onze 4vwo leerlingen hebben op 8 en 15 november deel kunnen nemen aan een programma over de lokale politiek op het stadhuis van Amsterdam. Het programma werd verzorgd met hulp van ProDemos. De leerlingen kregen uitleg over het (more…)

 


Woensdag 3 oktober: markt op de OSB!

Aanstaande woensdag is het zo ver, dan vindt er een gezellige markt plaats op de OSB. Alle leerlingen van klas 2 verkopen dan eigen gemaakte producten voor het goede doel. Zo verkopen ze bijvoorbeeld cupcakes, maar kun je op de markt ook je (more…)

2018 Microkrediet1

 


Uitslagen voetbaltoernooi 3 vmbo

Winnaar Meisjes
Finland (3EF)
Aliza, Nayee-Amira, Abiqail, Dianthelie, Bente, Joanna, Sherena, Inisha

Winnaar gemengd
Brazilië (3DB)
Subhan, Jason, Afzal, Wesal, Jay-lin, Tanisha Nazier, Soerajja, Emmanuella, Shennely, Janaira, (more…)

2013 voetbal1

 


OSBbreed Eindpresentatie 2019

U bent van harte welkom om te kijken naar wat onze leerlingen bij OSBbreed hebben gedaan!
Donderdag 18 april om 16.00 uur presenteert OSBbreed Kunst & Cultuur
alle leerlingen die dit schooljaar hebben meegedaan aan: (more…)

2019 OSBbreed1

 


Sponsorloop

Namens het bestuur van het Jeugdfonds Sport Amsterdam danken wij alle jongeren en leerkrachten voor hun sponsorbijdrage ter hoogte van € 7800,- die 31 kinderen in staat heeft gesteld om hun favoriete sport te beoefenen.

Het motto van het (more…)

2018 Sponsorloop1a

 


Leerorkest met special guests Freek, Hella en Lavinia

Zaterdag 15 september vertrok het OSB Leerorkest in alle vroegte naar Groningen. In het Groninger Museum gaf het Leerorkest olv Lucas twee keer een concert bij de tentoonstelling Hella en (more…)

2018 OSBbreed Leerorkest met Freek en Hella Groningen1

 


OSBbreed inschrijvingen!

Het OSBbreed aanbod is weer prachtig! Klik hier!
Alle leerlingen hebben tijdens de mentorles de flyer met het OSBbreed aanbod gekregen!
Dus iedereen, onder & bovenbouw:
Meld je aan bij OSBbreed Kunst & Cultuur en Topscore sport (more…)

flyer_osbbreed_2


Bezoek Ieper 5 havo/vwo FLE

Vrijdag 22 november 2019 08:00. Exact 101 jaar en elf dagen na het tekenen van de wapenstilstand op 11 november 1918 11:00 uur. Daarna bekend als “Armistice Day.” Voor ons de dag voor de trip naar Ieper. Elk jaar het hoogtepunt en de (more…)

 


De Finnen komen naar de OSB!

En ze nemen hun instrumenten mee.  Dat leek ons een geweldig moment om samen te spelen.  Iedereen is welkom!

Vrijdag 18 mei om 18.00 – 19.00uur in de Theaterzaal van de OSB.

Tot dan!
Het Leerorkest

Op deze site is het ook te volgen.

 

2018 Leerorkest Finnen1a

 


Nog even terug naar de OSB

In 2006, klas 3fd havo/vwo hebben wij elkaar voor het eerst ontmoet..
In 2020 geven wij elkaar het ja-woord..
OSB heeft een grote rol in de geschiedenis van onze liefde en een speciale plek in ons hart.

 


Abdelkader Benali op de OSB

Op maandag 24 september was de auteur Abdelkader Benali op school in het kader van de Jongerenboekenweek. Hij heeft aan zeven klassen verteld waarom hij schrijft en hoe hij schrijft. Hij is altijd in verwarring en tracht die verwarring te (more…)

2018 Abdelkader Benali1a

2018 Abdelkader Benali2a

 


Inschrijven nieuwe 1e klassers

De OSB heeft voor de aankomende 1e klassers nog voldoende plekken voor de verschillende niveaus.
Voor ouders waarvan hun kind naar aanleiding van de cito scores een ander advies hebben gekregen en op zoek zijn naar een andere (more…)

DSC_7533

 


Oud-leerling wint AHK Eindwerkprijs

Oud-leerling van de OSB, momenteel docent drama op de OSB ‘Carmen Lamptey’ wint de AHK Eindwerkprijs 2019 met haar project; Insight Out.

Op maandag 25 november zijn de AHK Eindwerkprijzen voor de beste afstudeerprojecten van 2019 (more…)

 


Sponsorloop 2e klassen

Elk jaar haalt de 2e klas van de OSB met een sponsorloop geld op voor een goed doel. De klassen hebben gekozen voor The Ocean Cleanup. Deze organisatie (zonder winstoogmerk) heeft technologieën ontwikkelt om het plastic uit (more…)

 


Oudercafe goed bezocht

19 Oktober 2017 bezochten ruim 35 ouders Het Oudercafé
Onder het genot van een drankje en een hapje hebben we met elkaar gesproken over talenten en leerstijlen van onze kinderen. (more…)

oudercafe_19102017


Leerlingen MRT certificaat

Na 12 lessen hebben deze leerlingen uit diverse 1e klassen met goed gevolg het certificaat ontvangen voor Motorische Remedial Teaching. Gefeliciteerd allen!

 


Kerstactie voor de Voedselbank

De periode voor kerst is een tijd “waarin de mensen meer tot elkaar toetreden, een mens zijn voor een ander en de ander als zodanig ook weer meer zo willen zien”. Met deze gedachte heeft oud-collega Werner de Haan jaren terug de jaarlijkse (more…)

 


Tweede ronde OSBpluslessen voor havo/vwo leerlingen groep 8

De eerste ronde van groep 8 leerlingen met H/V niveau maken kennis met de OSBpluslessen op vier woensdagmiddagen. De lessen zijn vakoverstijgend: wiskunde/beeldend, (more…)

2018 OSBplus1a

2018 OSBplus2a

 


4vwo poëziefestival Read my World

De twee 4vwo-klassen van de OSB hebben vandaag meegedaan met een poëziewedstrijd tussen leerlingen van Amsterdamse scholen op het poëziefestival Read my World. Tien leerlingen hebben hun genomineerde (more…)

2018 Poeziewedstrijd1a

 


Adjunct-directeur Paul Baartman overleden

Vorige week vrijdag 20 september ontvingen we het bericht van overlijden van Paul Baartman,
Hij was – tot het niet meer ging – adjunct-directeur van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer.
Hij is lange tijd ziek geweest. We wisten dat het slecht (more…)

 


OSB bezoekt Michelle Obama

Dankzij onze wethouder Marjolein Moorman mochten wij woensdag 17 april met 18 leerlingen en twee begeleiders aanwezig zijn bij Michelle Obama in de Ziggo Dome!
18 gelukkige leerlingen (het animo was groot, er moest geloot worden) (more…)

 


Wie is baas?

Leerlingen van 4 vmbo hebben afgelopen jaar hard gewerkt aan teksten voor de professionele theatervoorstelling Wie is Baas? over het koloniale heden. 23 september was de première. Klik hier voor het artikel.

Foto van RvHfoto

 


OSBbreed gaat weer van start!

Vrijdag 2 november, tijdens blok 2, 3 en 4, gaan alle eerste klassen het aanbod van OSBbreed Kunst & Cultuur en Topscore sport in een wervelende show olv Jeritza Toney meemaken.

Het OSBbreed aanbod is weer prachtig!
Alle leerlingen krijgen (more…)

2017 OSBbreedpresentatie1

 


De Australische Burwood Girls High School Band met het OSB Leerorkest!

De Australische band kwamen met 60 leden naar Europa en bezochten 12 april jl de OSB om samen met het OSB Leerorkest een concert te geven. Ze speelden muziek van Schubert, Corelli, (more…)

 


OSB Leerorkest in concert!

Vrijdag 15 december 2017 opent het OSB Leerorkest het Eindejaarsfeest in OBA Bijlmerplein (nr 393)!
Het concert begint om 19.00 uur.
We hebben met zijn allen weer een leuk muzikaal programma voorbereid.
Iedereen welkom!
(more…)

logo_leerorkest


Sponsorloop 2e klas

Donderdag 18 oktober vond weer onze jaarlijkse sponsorloop plaats voor alle 2e klassers op de atletiekbaan van AV Feniks in het Nelson Mandelapark.
Net zoals vorig jaar was het sponsordoel JEUGDFONDS SPORT AMSTERDAM. Deze organisatie (more…)

2018 Sponsorloop prijsuitreiking door levi1

2018 Sponsorloop meiden1

2018 Sponsorloop jongens1

2018 Sponsorloop docenten1

 


5fa en h5kua1 naar ‘Best of Balanchine’

Op dinsdagavond 19 november hebben 5fa en h5kua1 de balletvoorstelling ‘Best of Balanchine III’ van het Nationaal Ballet bijgewoond. Van te voren hebben de leerlingen een theorieles gehad over klassiek ballet en een deel over (more…)

 


17 vwo’ers zijn ‘onderzoeker voor een dag’

17 vwo’ers maakten onlangs kennis met de maatschappij- en gedragswetenschappen van de UvA tijdens het programma ‘onderzoeker voor een dag’. Lees hier het artikel van de UvA.

bronvermelding: uva fmg

foto: uva fmg

 


Sponsorloop 2 klassen voor The Ocean Cleanup

Vorige week vrijdag, 27 september, om 12 uur klonk het startschot van de sponsorloop voor de 2e klassen. Het startschot werd gegeven door de directeur van de OSB: Maryse Knook. Het was de (more…)

 


Sponsorloop 2e klassen

De opbrengst van de sponsorloop is bekend. In totaal € 7888,-. Dat is 31% meer dan ons streefbedrag van € 6000,-. Alle 2e klas leerlingen hartelijk dank voor jullie inzet hierbij!
Klas 2a1 heeft echt een fantastische opbrengst. Maar liefst € (more…)

 


Bijlmer 50 jaar met het OSB Leerorkest

In het kader van ‘Bijlmer 50 jaar’ verzorgt het OSB Leerorkest, samen met het Klein Leerorkest, het Nieuwjaarsconcert op de OSB.

U bent van harte uitgenodigd voor dit spektakel op
maandag 22 januari
15:00 inloop
15:15 voorprogramma in de (more…)

2018 Leerorkest in Concertgebouw1a

 


Pauw maken

Windesheim-journalistiek-studenten mochten een kwartiertje ‘Pauw maken’ (alleen op Youtube…). Docent Nederlands Frank van Schaik en Rofeyda uit 5fvwo mochten aanschuiven. (more…)

 


Leerorkest promo concert

Het OSB LEERORKEST geeft weer een promo concertje voor iedereen die geïnteresseerd is, om met dit fantastisch orkest te spelen en op te treden in binnen en buitenland! (more…)

2017 OSB leerorkest Portret_21a


Jeugdsportfonds Sponsorloop

Donderdag 19 oktober vond onze jaarlijkse Sponsorloop plaats. Het Jeugdsportfonds besteedt dit geld aan het vergoeden van sportcontributie voor jongeren uit Amsterdam die opgroeien in een gezin waar beperkt middelen aanwezig zijn. (more…)

Sponsorloop 2017


Koninklijke Klasse

40 leerlingen met Kunst Algemeen in hun profiel zijn een middag en een avond ondergedompeld in al het moois wat de Stopera te bieden heeft. Dit jaar was het programma opgebouwd rond de balletvoorstelling Ode aan de Meester, (more…)

KoninklijkeKlasse


De nieuwe derde sportklas is weer begonnen

Vandaag gestart met de nieuwe pakken.

2017 sportklas1a

 


Cum laude

Ook dit jaar levert de OSB weer een groot aantal geslaagden af.

Op basis niveau en kader niveau hebben we een score van 100% geslaagden. Op theoretisch niveau is dat percentage 88,3%.
Dit jaar zijn daar zelfs drie leerlingen bij die CUM LAUDE (more…)

2017 diploma1a

2017 diploma2a

2017 diploma3a

2017 diploma4a

2017 diploma5a

2017 diploma6a

2017 diploma7a

 


OSB Leerorkest ZO luidt de zomer in

Samen met het onvolprezen Klein Leerorkest mocht het OSB Leerorkest de zomer inluiden op het schoolplein van de basisschool Samenspel. We deden dat al eerder en het beviel zo goed dat we meenden daar een traditie van te moeten (more…)

2017 OSB leerorkest Kees1a

2017 OSB leerorkest zomerconcert1a

 


Tekenwedstrijd op de OSB

Zoals je misschien al weet was er een tekenwedstrijd georganiseerd op school door ons, Jutta van Engelen en Swera Malik. Dit hebben we gedaan met hulp van Luc Houweling. Wij hebben op woensdag 5 juli de winnaars bekend (more…)

2017 tekenwedstrijd1a

2017 tekenwedstrijd2a

2017 tekenwedstrijd3a

2017 tekenwedstrijd4a

 


Cambridge certificaten feestelijk uitgereikt

In aanwezigheid van ouders, mentoren en andere belangstellenden hebben op vrijdag 30 juni zo’n 50 leerlingen uit 4 h/v en 5v hun Cambridge First of Cambridge Advanced Certificate mogen ontvangen. De examenleerlingen uit de FLE-groepen (more…)

2017 Cambridge certificaten1

 


Verkort lesrooster

In verband met een grote interne verhuizing op school is er volgende week (3 t/m 7 juli) verkort lesrooster.
1e uur 8.30 – 9.20 uur
2e uur 9.25 – 10.15 uur
3e uur 10.20- 11.10 uur
pauze
4e uur 11.35 – 12.25 uur
5e uur 12.30 – 13.20 uur
6e uur (more…)

DSC_7533

 


Giving Back

Leerlingen in 3Havo en 4Vwo grijp volgend jaar je kans!!

Wat is Giving Back : Giving Back is een stichting die aan ambitieuze scholieren in de voorexamenklassen (4 Havo en 5 Vwo) een mooi 1 jarig programma biedt. Het (more…)

2017 Giving Back2a

2017 Gving Back1a

2017 Giving Back4a

2017 Gving Back3a

 


Graduation party

Op maandag 26 juni van 21.00 – 01.00 uur graduation party voor de examenleerlingen in de Melkweg.
Klik hier voor meer info.

2017 Flyer summerparty1a

 


OSB cheerleaders zijn Amsterdams kampioen

Op woensdag 31 mei was het eindelijk zo ver, na maanden lang trainen mocht het OSB Ravens cheerleader team in actie komen tijdens de All Star Cheerleading Competitie in Sporthallen Zuid.
Rond (more…)

2017 cheerleaders1a

 


De halve onderbouw in concert voor onze burgemeester!

Er komen weer heel veel contrabassen, violen, dwarsfluiten, trompetten, trombones, cello’s en slagwerk bij elkaar.
Woensdag 14 juni (blok 6) wordt de hele vloer van de theaterzaal weer bezaaid met (more…)

2017 Supersymphonics burgemeester1a

 


OSB Leerorkest ZO op de Universiteit van Amsterdam

CREA, vrijdagavond 2 juni, de plek waar geslaagde OSB leerlingen havo en vwo vermoedelijk terecht zullen komen. Want natuurlijk ga je studeren aan een universiteit dichtbij huis. CREA is de (more…)

2017 OSB leerorkest groepsfoto met Marjoleine1a

 


Nieuwe lichting Mini-Mediators

Trots presenteren we weer onze nieuwe lichting Mini-Mediators. 4 jongens en 4 meiden. Mick, Jonas, Nicholai, Skip, Amalia, Angelina, Anne, Soerajja.

2017 mini mediators1a

 


Robyn Koh verzorgt speciale recital

Robyn Koh (UK) komt een speciale recital verzorgen op de OSB op piano en klavecimbel. Ze zal aan de hand van muzikale werken een reis door de tijd maken. Daarnaast geeft ze een korte masterclass met een of twee leerlingen (more…)

2017 Robyn Koh1

2017 Robyn Koh2

2017 Robyn Koh3

 


Noa Hermsen, 5fb, genomineerd voor Bijlmer Schrijft 2017

Dit jaar is voor het eerst de schrijfwedstrijd Bijlmer Schrijft gehouden. Voor deze wedstrijd moesten leerlingen een verhaal schrijven over het thema Grenzen. De drie beste schrijvers per (more…)

bdr

 

bdr

 


Nog plek voor vmbo-t, havo en vwo leerlingen

Maandag 29 en dinsdag 30 mei kunnen leerlingen zich komen aanmelden (van 9.00 tot 16.00 uur). Er is nog plek voor vmbo-t, havo en vwo. Op woensdagmiddag 24 mei is er om 15.00 (more…)

DSC_7533

 


Kunstklas 3 speelt ‘Young Lear’ in de Krakeling

Zaterdag 13 mei speelden 11 leerlingen van de kunstlas samen met 4 leerlingen van het Damstede college èn 5 acteurs van De Toneelmakerij hun eigen versie van de voorstelling ‘LEAR”.

Na het (more…)

2017 Young Lear1

2017 Young Lear2

2017 Young Lear3

 


Afronding MRT

Met veel enthousiasme en plezier hebben Arno en Jet ons Motorisch Remedial Teaching project aan klas 1 afgerond. Alle leerlingen hebben een certificaat behaald. Ze hebben met veel enthousiasme heel hard gewerkt om hun achterstanden te (more…)

2017 MRT certificaat1

 


OSB Leerorkest ZO gepassioneerd met Pasen

Op alle podia in en rond Amsterdam hebben we al gespeeld, behalve in het Concertgebouw en de Westerkerk. Wat..!? Het Koninklijk Concertgebouw..? De Westerkerk..? Waar alleen de grote (more…)

2017 OSB leerorkest Westerkerk_Santana1

2017 OSB leerorkest Concertgebouw1a

2017 OSB leerorkest Portret_21a

2017 OSB leerorkest Westerkerk_71a


Tekenwedstrijd op de OSB

Dit jaar vindt er namelijk net als vorig jaar een tekenwedstrijd plaats. Het thema dit keer is cultuur. Teken iets wat jou doet denken aan cultuur op een A-3vel, dat mag van alles zijn!
Lijkt het je wat? Schrijf je dan in bij een Beeldend docent! Alle (more…)

2017 flyer tekenwedstrijd1a

 


OSBbreed Eindpresentatie 2017

Geachte ouders,

U bent van harte welkom om te kijken naar wat uw kind bij OSBbreed heeft gedaan!
Vrijdag 21 april om 14.45 uur presenteert OSBbreed Kunst & Cultuur

Alle leerlingen die dit schooljaar hebben meegedaan aan: (more…)

2017 OSBbreedpresentatie1

 


Canadezen bevrijden opnieuw

Maar liefst drie orkesten bevolkten onze theaterzaal op vrijdag 17 maart: Van de Okanagan middelbare school uit Canada een brassband en een jazzband en uit Nederland ons eigen OSB Leerorkest ZO. Totaal ruim 100 musici, verspreid over de (more…)

2017 OSB leerorkest Canadezen brass1a

2017 OSB leerorkest Canadezen jazz1a

2017 OSB leerorkest 17 maart1a

 


De dag van de leerplicht

Op 15 maart was het de dag van de leerplicht. Vanessa Bisphan en Randa Aghzenay, medewerkster van de afdeling leerplicht, bezochten deze dag onze school. Zij hadden een verrassing voor klas 1A2 en de mentor van de klas. Van (more…)

2017 verzuim1a

 


Binnenkort Themaweek Gezonde Week!

Over 2 weken is het weer zover: van 27 t/m 31 maart is het Themaweek Gezonde Week!
Elke dag heeft een ander thema. Maandag is het waterdag, dinsdag is een beweegdag, georganiseerd door de gymdocenten, woensdag is het fruitdag (more…)

2017 themaweek BO1a

 


Jeugdsportfonds Amsterdam dankt OSB

Namens het bestuur van het Jeugdsportfonds Amsterdam danken wij alle jongeren en leerkrachten voor hun sponsorbijdrage ter hoogte van € 3835,- die 15 kinderen in staat heeft gesteld om hun favoriete sport te beoefenen.

Het (more…)

2017 sponsorloop1a

 


Radar-uitzendingen over vmbo

De OSB was als positieve uitzondering te zien in Radar extra over het slechte imago van het vmbo. Radar heeft twee uitzendingen gewijd aan de plaats van het vmbo in ons onderwijs, en hoe die vaak slecht uitwerkt voor de kansen van deze (more…)

2017 Radar1a

 


OSB Leerorkest ZO speelt weergaloos nieuwjaarsconcert

Nog nooit was de OSB theaterzaal zo vol publiek als op 31 januari 2017. Nergens meer zitplaatsen te vinden, kruip maar ergens tussen of hang maar tegen de muur. Niet erg gastvrij natuurlijk voor (more…)

2017 OSB leerorkest twee orkesten1a

2017 OSB leerorkest harpiste1a

2017 OSB leerorkest strijkers1a

 


Groenteman en vrouw speelt aangrijpende voorstelling over de dood

Op woensdag 25 en donderdag 26 januari speelden Kiki Jaski en Jan Groenteman de muziektheatervoorstelling “Broertje dood” voor vier bovenbouwklassen van de OSB.

Rode (more…)

2017 voostelling Groenteman1a

 


De halve onderbouw in concert!

Er komen weer heel veel contrabassen, violen, dwarsfluiten, trompetten, trombones, cello’s en slagwerk bij elkaar.
Woensdag 1 februari (blok 6) wordt de hele vloer van de theaterzaal weer bezaaid met leerlingen van zes 2e (more…)

2015 Supersymphonics2

 


Open avonden

Welkom op onze open avonden; dinsdag 31 januari en donderdag 9 februari van 18.00 – 21.00 uur.

Op 31 januari is er een algemene open avond. Op deze avond kunnen de kinderen kiezen om met twee lesjes mee te doen van 30 minuten (more…)

DSC_7533

 


BSM organiseert basketbaltoernooi voor 1e klas mede mogelijk gemaakt door Lidl

Reda Belkhrouf, Jessie Ramìrez, Fay Cobussen, Quincy Ibrahim, Luna Högemann, Benoît van Duin, Chanell Strijder, Boy Schipper, Noah Mukeh en als laatst onze team captain Safraaz Sardha (more…)

2017 BSM basketbaltoernooi1a

2017 BSM basketbaltoernooi2a

2017 BSM basketbaltoernooi3a

 


Kunstklas speelt “De Grote Vriendelijke Wolf”

Woensdag 21 december speelden de leerlingen van de 3e kunstklas een toneelvoorstelling voor de kleuterklassen van basisschool de Achthoek in Amsterdam oost. Onze leerlingen hebben (more…)

2016-kunstklas-voorstelling-kleuters-achthoek2a

2016-kunstklas-voorstelling-kleuters-achthoek1a

2016-kunstklas-voorstelling-kleuters-achthoek3a

 


OSB Leerorkest ZO op Caribisch festival

Zondagavond – nog een weekje te gaan voor de kerstvakantie –  zit het OSB Leerorkest ZO weer op een podium. In de Praktijkschool ‘de Dreef’, waar een Caribisch festival aan de gang is zijn we uitgenodigd. Fijn om ons nieuwe (more…)

2016-osb-leerorkest-praktijkschool-de-dreef1a

 


Kerstgala bovenbouwklassen

Op maandag 19 december is voor de bovenbouwklassen Kerstgala in de Melkweg. Kaarten zijn à € 8,00 op 14, 15 en 16 december vanaf 14.30 uur in de pauzeruimte op school te koop.

2016-kerstgala1a

 


Schrijver Khalid Boudou op OSB

Ook dit jaar was er een jeugdboekenschrijver op de OSB. Vijf derde klassen kregen les van de bekende Khalid Boudou. Hij schrijft hele spannende boeken. Je kent ze vast: Pizza Maffia, Schnitzelparadijs en (more…)

2016-khalid-boudou1a

2016-khalid-boudou2a

 


Seven Days 2016

SEVEN DAYS 2016
EAT CLEAN. TRAIN DIRTY. BE AWESOME!

Het is bijna zover! Van maandag 14 t/m zondag 20 november doet de OSB met bijna 100 andere scholen mee tijdens de Seven Days 2016, de grootste health challenge (more…)

2016-seven-days1

 


OSBbreed: verlenging aanmelding!

Al veel leerlingen hebben zich aangemeld bij OSBbreed, maar er is nog plek!
Alle ouders hebben vandaag een mail gehad met het aanbod. Lees het met je ouders nog eens goed door!

Kunst en Cultuur is een week uitgesteld; je kunt dus nog (more…)

flyer_osbbreed_2

 


Oud-leerlinge Whitley Sandel heeft eerste boek geschreven

Oud-leerlinge Whitley Sandel (vorig jaar geslaagd voor vmbo) heeft haar eerste boek geschreven, ‘Verwaarloosd’. Het gaat over een vriendengroep die uit elkaar dreigt te vallen. Whitley volgde vijf jaar (more…)

2016-whitley-sandel-boek2a

2016-whitley-sandel-boek3a

2016-whitley-sandel-boek1a

 


OSBbreed: meld je aan!

Alle leerlingen hebben tijdens de mentorles de flyer met het aanbod gekregen en de eerste klassers hebben afgelopen vrijdag de show meegemaakt. Toen stond ook de brass band in de pauzeruimte met als special act: Jeritza! (more…)

flyer_osbbreed_2

 


OSBplus, een beschrijving van de biologie/sportles

De leerlingen komen binnen. Meester! Wow, wat een grote gymzaal en kijk die klimmuur! Aan het begin van de les: meester, waarom hebben we gym en biologie samen? Gedurende en aan het (more…)

2016-osbplus1a

2016-osbplus12a

2016-osbplus15a

2016-osbplus18a

 


OSBbreed gaat weer van start!

Vrijdag 28 oktober gaan, tijdens blok 2, 3 en 4, alle eerste klassen het aanbod van OSBbreed Kunst & Cultuur en Topscore sport in een wervelende show olv Jeritza Toney meemaken.

Het OSBbreed aanbod is weer prachtig!
Alle leerlingen krijgen (more…)

flyer_osbbreed_2


Bijlmer ontdekt geslaagd

Geweldige speurtocht met enthousiaste leerlingen uit 1a4 samen met meester Mimoun en juf Astrid op pad. Leuke en interessante bezienswaardigheden. Vele kinderen uit deze klas wonen in Zuidoost, maar hadden
nooit eerder een (more…)

2016-bijlmer-ontdekt1

2016-bijlmer-ontdekt2

 


Volleybaltoernooi 29 september

Donderdag 29 september was het activiteitendag op de OSB. Voor de 3H/V klassen betekende dit een volleybaltoernooi georganiseerd door 5vwo. Toen de dag eindelijk aangebroken was waren wij, 5Fvwo, allemaal erg (more…)

2016-volleybaltoernooi1a

2016-volleybaltoernooi2

 


Uitslag 3 vmbo voetbaltoernooi

Winnaar jongens Poule 1 3ec Polen
Winnaar jongens Poule 2 3ed Griekenland
Winnaar meisjes Poule 1 3ed USA
Winnaar meisjes Poule 2 3ec Mexico
Winnaar mix 3ef Zuid Afrika
Winnaar mix 3de Nigeria

2013 voetbal1

 


5FE bezoekt Stopera

“Indrukwekkend en prachtig, zo mooi, sprookjesachtig……. “, veel loftuitingen over de balletvoorstelling HOLLANDSEMEESTERS, gedanst door het Nationaal Ballet in de Stopera.

Als voorbereiding op de voorstelling hebben (more…)

2016-5fe-bezoekt-stopera2a

2016-5fe-bezoekt-stopera1a

 


Watersporten met de sportklassen

Vier maandagen op rij waren de OSB sportklassen welkom bij Kanovereniging Gaasperplas. De lessen zijn onderdeel van het sportprogramma dat voor deze leerlingen werd opgesteld. In samenwerking met (more…)

2016-watersport-sportklassen1a

 


Green Unplugged

Deze maand bezocht een aantal vmbo-klassen het event Green Unplugged om ze kennis te laten maken met de werelden van groen i.v.m. het maken van een toekomstige beroepskeuze. Onze leerlingen kregen de kans om kennis te (more…)

2016-green-unplugged1a

2016-green-unplugged2a

2016-green-unplugged3a

 


Teambuildingsmiddag voor de niveaugroepen

Op vrijdag 9 september vond de teambuildingsmiddag voor de niveaugroepen van klas 2 plaats. Het doel van deze middag was dat leerlingen hun klasgenoten binnen de niveaugroep beter (more…)

2016-teambuilding-niveaugroepen1a

 


OSB Leerorkest ZO opent Klassiek op het Amstelveld

Zaterdagmorgen 10.00 uur, Amstelveld, hartje Amsterdam. Een gigantische tent met ruimte voor twee symfonieorkesten. Met man en macht wordt gewerkt aan geluid, licht, opstelling en, hoe vreselijk: (more…)

2016-osb-leerorkest-concert1a

2016-osb-leerorkest-concert2a

 


Wij feliciteren onze geslaagden!

Examenresultaten:
Vmbo basis 100%
Vmbo kader 98%
Vmbo tl 90%
Havo 87%
Vwo 93%

En 2 leerlingen cum laude in kader en 1 leerling cum laude in vwo!
We zijn trots op onze leerlingen. Iedereen gefeliciteerd!

2013 eindexamenroos1


De laatste loodjes dit schooljaar

Op 12 juli leveren de leerlingen volgens bijgevoegd schema hun boeken in. Leerlingen die te vroeg komen, moeten wachten op “hun” tijd. Volgend schooljaar krijgt iedere leerling een nieuw kluisje toegewezen. Betekent dat op 12 juli alle (more…)

DSC_7533

 


OSB Leerorkest ZO speelt mooi slotconcert

Al voor de derde keer in het bestaan van ons leerorkest is de grote zaal van het Henriette Roland Holst huis gezellig vol met opa’s en oma’s die niet meer zelfstandig kunnen of willen wonen. Een uur (more…)

2016 Collage OSB Leerorkest ZO HRHhuis 26 junia

 


12 onderbouwklassen geven 2 concerten

Twee keer komen heel veel contrabassen, violen, dwarsfluiten, trompetten, trombones, cello’s en slagwerk bij elkaar:

Woensdag 1 juni om 12.30 uur is het aan zes tweede klassen (2a2, 2a4, 2b2, 2b4, 2c2 en 2c4) om het SuperSymphonics (more…)

2016 Supersymphonics1a

 


Doe mee met de eerste tekenwedstrijd van OSB!

Doe mee met de eerste tekenwedstrijd van OSB! Het thema is emoties. Dat houdt in dat je in je eigen tijd iets tekent wat een bepaalde emotie afbeeldt. De wedstrijd is tussen alle leerlingen van de (more…)

2016 Tekenwedstrijd Poster1a

 


Opening nieuwe onderbouwkantine

Dinsdag 10 mei werd de extra kantine geopend op de OSB door stadsdeelbestuurder Muriël Dalgliesh. Ze knipte een lint door en voor alle eerste klasleerlingen waren er smoothies en wraps. Talenten van de school verzorgden (more…)

2016 opening onderbouwkantine1a

2016 opening onderbouwkantine2a

 


Leerlingen OSB interviewen Amsterdams burgemeester Eberhard van der Laan

Op vrijdag 15 januari mochten vier leerlingen van het OSB de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, interviewen.

De sfeer was gezellig. We zaten in zijn kantoor op fijne stoelen en (more…)

2016 interview burgermeerster Van der Laan1a

 


De Groene Amsterdammer op bezoek op de OSB

Maandblad De Groene Amsterdammer was onlangs op bezoek op de OSB vanwege de geschiedenis van de middenschool. Lees hier het artikel

2013 OSB2a

 


6 en 4 vwo op de rode loper tijdens de première van Romeo en Juliette

Leerlingen uit 6vwo en 4vwo bezochten de première van Romeo en Juliette in de Stopera. We volgden eerst een rondleiding, daarna namen we deel aan een uitgebreide workshop met zang en dans (more…)

2016 Romeo en Juliette1a

2016 Romeo en Juliette2a

2016 Romeo en Juliette3a

2016 Romeo en Juliette4a

2016 Romeo en Juliette5a

 


OSBbreed eindpresentatie 2016

Vrijdag 22 april om 14.45 uur presenteert OSBbreed Kunst & Cultuur
alle leerlingen die dit schooljaar hebben meegedaan aan:
BANDJESPROJECT – GRAFITTI – DJ – SO YOU THINK YOU CAN DANCE – AFROLATIN DANCE – 3D PRINTEN – (more…)

2016 OSBbreed1a

2016 OSBbreed2

2016 OSBbreed3a

2016 OSBbreed4

 


OSB Leerorkest ZO laat burgemeester dansen!

Dinsdag 12 april: opening van de tentoonstelling Volksvlijt.
Plaats: OBA te Amsterdam

Meer dan 80 jaar geleden brandde het Paleis voor Volksvlijt op het Frederiks plein tot op de grond toe af. Het (more…)

2016 OSB leerorkest burgermeester1a

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Uitnodiging ouderplatform

Het ouderplatform van de OSB nodigt u van harte uit voor het allereerste OSB- oudercafé.

Het oudercafé is bedoeld voor ouders om met elkaar op een ontspannen manier te spreken over zaken die ons als ouders bezighouden. Dat kunnen allerlei (more…)

2016 Oudercafe1a

 


In tweede ronde nog plaats voor leerlingen met h/v advies

Op 7 april is de uitslag van de matching bekend geworden. In de tweede ronde heeft de OSB nog plaats voor leerlingen met een havo/vwo advies. Voor informatie kunt u contact opnemen met Manon van (more…)

DSC_7533

 


Nieuwe mini mediators

Trots presenteren wij onze nieuwe mini mediators.

De mentoren zijn vaak nodig om conflicten op te lossen tussen de leerlingen. Dat kost veel tijd. Mentoren
moeten dit vaak ergens tussendoor doen, bijv. in pauzes.
Wij denken dat dit veel (more…)

2016 mini mediators1a

 


Rozentuin 2016

Op dinsdag 5 april hebben verschillende leerlingen uit alle leerjaren mee gedaan aan dit geweldige festival.
Helemaal uit eigen initiatief hebben ze een act bij elkaar bedacht en geoefend geoefend en nog
eens geoefend.
Vol trots kunnen we (more…)

2016 Rozentuinfestival1a

2016 Rozentuinfestival2a

2016 Rozentuinfestival3a

2016 Rozentuinfestival4a

 


Opening en start van de themaweek gezondheid

Vandaag de opening en start van de Themaweek Gezondheid: Be Smart, Be Fit; The OSB Lifestyle.
C2be healthy opende de eerste dag van de week.

Vandaag eerste dag: Waterdag. Alle (more…)

2016 themaweek BO4a

2016 themaweek BO5a

2016 themaweek BO6a

2016 themaweek BO8a

2016 themaweek BO9a

2016 themaweek BO7a

 


Gezonde schoolweek van 4 t/m 8 april 2016

Voor de derde keer al weer organiseert de vakgroep LO de gezonde schoolweek. Deze week sluit natuurlijk prachtig aan bij het pas verkregen gezonde school vignet.

De hele week zijn er op het schoolplein (more…)

2016 themaweek BO3a

2016 themaweek BO1a

2016 themaweek BO2a

 


Onze school is gezond

Onze school heeft het landelijke vignet Gezonde School behaald! Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. En dat doen (more…)

GEZONDE SCHOOL_logo_cmyk

 


MRT leerlingen uit 1e klas krijgen certificaat

MRT (Motorische Remedial Teaching) leerlingen uit 1e klas krijgen certificaat van goede deelname

Na 12 lessen en 3 testen hebben 7 leerlingen hun certificaat verdiend.
Deze lessen hebben als doel om (more…)

2016 certificaat MRT1a

 


Canadezen en OSB Leerorkest ZO in concert

Hoog bezoek maandag 14 maart op de OSB. Het ARGYLE koor en een harmonie orkest van wel 80 scholieren uit Canada zingt en speelt een concert voor een bomvolle theaterzaal. (more…)


Leerlingen 4 havo hebben meegedaan aan een debat in No Limit

‘Hoe ver ga jij voor een baan? Blijf je jezelf of pas je je aan?’ Vrijdagmiddag 19 februari gingen leerlingen en studenten van OSB, Reigersbos en ROC Amsterdam Zuidoost met elkaar in debat. Zij (more…)

2016 4havo debat1a

2016 4havo debat2a

 


Basketbaltoernooi 2016 van de B-deelschool

Wij, de Havo BSM klas, hadden voor vandaag een basketbal toernooi georganiseerd voor de eerste klassers van de B-deelschool. Als ik spreek voor de BSM’ers groep die dit moest organiseren (more…)

2016 BSM klas basketbaltoernooi2a

2016 BSM klas basketbaltoernooi1a

2016 BSM klas basketbaltoernooi3a

1e plek de Raprots

2016 BSM klas basketbaltoernooi4

2e plek de Hawks

 


Aanmelden vanaf 7 maart

Staat de OSB op jouw voorkeurslijst op nummer 1? Dan kun je je vanaf 7 maart bij ons aanmelden.

Je bent welkom op onderstaande data en tijdstippen;
Maandag 7 maart 2016 van 16.00 tot 19.00 uur
Woensdag 9 maart 2016 van (more…)

DSC_7533

 


Sportklas 3ee behaalt gele band judo

Als onderdeel binnen zelfverdediging valt judo mooi in het pakket van sporten voor onze sportklassen. 3ee ging zeven weken lang aan het werk bij Sportcentrum Pleizier. Het doel was het behalen van een gele band onder deskundige leiding van (more…)

2016 3ee judo3a

2016 3ee judo1a

2016 3ee judo2a

 


Wouter Wallaart 1a2 schoolwinnaar voorleeswedstrijd Read2Me

Op dinsdag 16 februari jl. heeft op de OSB de schoolfinale voor de voorleeswedstrijd Read2Me plaatsgevonden. De Openbare Bibliotheek Amsterdam organiseert ook dit jaar deze voorleeswedstrijd voor alle (more…)

2016 Jonge Jury Read2Me1

2016 Jonge Jury Read2Me2

 


Sportklas 3ed op wintersport werkweek

Van 31 Januari tot 5 Februari is de sportklas 3ed op werkweek geweest naar Frankrijk in het skigebied van Superdevoluy. Tijdens deze week kregen de leerlingen skilessen van ervaren ski-instructeurs van de OSB en van Rob de (more…)

2016 sportklas 3ed wintersportreis1a

2016 sportklas 3ed wintersportreis3a

2016 sportklas 3ed wintersportreis4a

2016 sportklas 3ed wintersportreis6a

2016 sportklas 3ed wintersportreis2a

2016 sportklas 3ed wintersportreis5a

 


OSB Leerorkest ZO speelt zeer goed NIEUWJAARSCONCERT 2016

Veel publiek in een volle theaterzaal zaal en een leuke, echte OSB traditie: een NIEUWJAARSCONCERT door het eigen OSB Leerorkest ZO. Met een korte act zag het publiek hoe het orkest van een (more…)

2016 OSB leerkorkest nieuwjaarsconcert1

2016 OSB leerkorkest nieuwjaarsconcert2

2016 OSB leerkorkest nieuwjaarsconcert3

2016 OSB leerkorkest nieuwjaarsconcert4

2016 OSB leerkorkest nieuwjaarsconcert5

Foto’s: Hans Mooren


Nieuwjaarsconcert

Maandag 25 januari 16.00 uur
NIEUWJAARSCONCERT 2016
OSB Leerorkest ZO
Welkom!

2016 OSB leerorkest strijkers1

 


Pre-University College – de masterclasses voor vwo leerlingen

Pre-University College
De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft voor vwo-leerlingen die meer uitdaging zoeken het Pre-University College geïnitieerd. Dit Pre-University College is een (more…)

2016 flyer keuzeformulier Masterclasses Pre-University College1a

 


Open avond

Donderdag 25 februari – open avond speciaal voor leerlingen met een havo en of vwo advies

Van 18.00 tot 21.00 uur kunt u binnenlopen en elk heel en elk half uur zijn er voorlichtingsrondes voor ouders, speciaal gericht op de havo/vwo en (more…)

DSC_7533

2016 open dag poster1a

 

 


Klas 6 vwo bezoekt Gijsbrecht van Amstel

‘Vaarwel mijn Amstelland, verwacht een andere heer’: klas 6 vwo bezoekt Gijsbrecht van Amstel.

Deze iconische slotzin en vele andere, prachtige zinnen die gevleugelde uitspraken werden, zijn te beluisteren in het stuk ‘Gijsbrecht van (more…)

2016 Gijsbrecht van Amstel1a

 


Leerlingen 5fb bezoeken Lightfestival

Amsterdam heeft zichzelf een mooi cadeau gegeven met het jaarlijks terugkerend Lightfestival. De rondwandeling Illuminate biedt de mogelijkheid om prachtige lichtsculpturen en een onbekend stukje Amsterdam te (more…)

2015 Lightfestival1

 


Meidenteam zaalvoetbal gewonnen

Het meidenteam van zaalvoetbal (Topscore/OSBbreed) heeft op 14 december een toernooi gespeeld én de beker gewonnen!

 

2015 zaalvoetbal1

 


Leerlingbezoek Stedelijk Museum

Leerlingen 4 H/V hebben als voorbereiding voor SE2 het Stedelijk Museum bezocht. De praktijkopdracht sluit aan bij het Kubisme en Futurisme. Het museum beschikt over een mooie collectie kunstwerken die deze stromingen (more…)

2015 Stedelijk museum1a

 


Paarse vrijdag

Het wordt een mooie traditie: Paarse Vrijdag. Joanne heeft opnieuw met de leerlingenraad de school paars gemaakt en vele hadden zich in het paars gestoken. Bram Bouma won de 1e prijs voor meest ‘paarse leerling’, Ashanti Maria voor de (more…)

2015 paarse vrijdag5a

2015 paarse vrijdag6a

2015 paarse vrijdag7a

2015 paarse vrijdag8a

 


Jeugdboekenschrijver Mel Wallis de Vries op de OSB

Ook dit jaar was er een jeugdboekenschrijver op de OSB. Zes derde klassen kregen les van de bekende Mel Wallis de Vries. Zij schrijft hele spannende boeken en heeft al (more…)

2015 Mel Wallis de Vries2a

2015 Mel Walllis de Vries1a

 


Jonge Jury leerlingen bij radio AmsterdamFM

Donderdag 19 november zijn Thalysia, Zakia en Hager (klas 1b2) geïnterviewd in het radioprogramma Ritme van de Stad van AmsterdamFM. Zij hebben alle drie al veel boeken gelezen van de Jonge Jury en (more…)

2015 jonge jury radiostudio2a

2015 jonge jury radiostudio1a

 

 

 


2b4 leest 25 november voor in het Rijksmuseum!

Ter gelegenheid van het onafhankelijkheidsjubileum en van de expositie van het standbeeld van Anton de Kom, zal op 25 november a.s. tussen 9.30 en 16.30 uur het volledige boek ‘Wij (more…)

2015 Anton de Kom1

 


OSB Leerorkest ZO speelt het dak van het Parktheater

Tien jaar bestaat het Leerorkest. De organisatie die het muziekonderwijs in Nederland drastisch aan het veranderen is, tegen alle bezuinigingen op de kunsten in. Ons OSB Leerorkest ZO heeft nergens last (more…)

2015 OSB leerorkest 10 jaar jubileum1

2015 OSB leerorkest 10 jaar jubileum2

2015 OSB leerorkest 10 jaar jubileum3

2015 OSB leerorkest 10 jaar jublieum4

 


OSBplus-lessen zijn gestart

Nadat de OSBplus-leerlingen waren ontvangen met limonade, zijn we in ons Sciencelab deze limonade maar eens gaan onderzoeken. Was de gele limonadekleur van de net gedronken limonade een echte fruitkleur of was hij (more…)

2015 OSBplus les1a

2015 OSBplus les2a

2015 OSBplus les3a

2015 OSBplus les4a

2015 OSBplus les5a

2015 OSBplus les6a

 


Geen respect zonder zelfrespect

Op maandag 9 november gaf Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing (PvdA) in het kader van de Week van Respect (http://www.weekvanrespect.nl/) een gastles aan 2a4. “Voor respect heb je zelfrespect nodig. (more…)

2015 gastles respect1a

 


Vondelgym op de OSB

Maandag 16 november was de start het de Vondelgym bij ons op school.
De Vondelgym is een fitnesscentrum van Arie Boomsma.
Arie was zelf op de OSB aanwezig om zijn Vondelgym en de trainers onder de aandacht te brengen. (more…)

2015 vondelgym2a

2015 vondelgym1a

2015 vondelgym3a

2015 vondelgym4a

 


Start schoolschaatsen op het Leidseplein

In het kader van” De sportiefste school van Nederland” hebben leerlingen van sportklas 3ed mee gedaan met de opening van het schoolschaatsproject van de gemeente Amsterdam. De ijsbaan op het Leidseplein werd door de wethouder (more…)

2015 schoolschaatsproject1a

2015 schoolschaatsproject2

2015 schoolschaatsproject3

2015 schoolschaatsproject4

 

 


Ouderavond over de diatoetsen en dyslexiescreening

Afgelopen donderdag 5 november was er voor de derde keer een ouderavond voor de eerste klassen over de diatoetsen en de dyslexiescreening. Er waren veel geïnteresseerde ouders, die informatie kregen over wat we op de OSB aan (more…)

2015 ouderavond diatoetsen1a

 


Thema-ouderavond 17 november

Uitnodiging voor de Thema-avond voor Ouders
Dinsdag 17 november om 19.15 uur
De digitale wereld van uw kind

Internet biedt jongeren een wereld waar ze hun eigen gang kunnen gaan. Het is een plek om vrienden te ontmoeten, verliefd te (more…)

ouderavond

 


Seven Days of feedback

SEVEN DAYS 2015
EAT CLEAN. TRAIN DIRTY. BE AWESOME!

Het is bijna zover! Van maandag 9 t/m zondag 15 november doet de OSB met
bijna 100 andere scholen mee tijdens de Seven Days 2015, de grootste health challenge van
Nederland. (more…)

2015 seven days2a

2015 seven days1

 


50 leerlingen schitteren in de opera PAGLIACCI

Op 27, 28 en 29 oktober speelden en zongen 50 leerlingen van 4DD en 5FD de opera PAGLIACCI op in het Westergastheater. Vanaf de première voorstelling wisten we het zeker: Het is (more…)

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

2015 voorstelling Pagliacci3a

2015 voorstelling Pagliacci4a

 


OSBbreed, doe je ook mee?

OSBbreed: Kunst & Cultuur start nu ook!

OSBbreed: alle cursussen die doorgaan: kijk op de site en in jouw mail!

Alle betalingen maandag 16 november, vanaf 15:00uur, conciërgehok.
Je kunt dan ook al jouw vragen kwijt!
Veel plezier bij OSBbreed!

(more…)

OSBbreed

 


Opera PAGLIACCI in het Westergastheater

Eindelijk is het zover! Na een intensieve repetitieperiode brengen 50 leerlingen van 4 vmbo kunstklas en 5 havo op 27/28/29 oktober de opera PAGLIACCI in het Westergastheater. Ruim een jaar lang (more…)

2015 Pagliacci1a

 


Staking openbaar vervoer

In verband met staking rijdt in Amsterdam en Utrecht donderdag 15 oktober tot 8.30 uur geen openbaar vervoer. Nu dit al bekend is, kunt u op tijd een alternatief vervoer voor uw kind regelen, anders is uw kind ongeoorloofd absent.

2015 bus1

 


5 Havo BSM organiseert fantastische sportmiddag

Donderdag 1 oktober jl. bonden de leerlingen van de examenklassen havo en vwo  de strijd met elkaar aan in een vijftal sportactiviteiten op het sportcomplex van Zuidoost United (more…)

2015 5havo bsm sportmiddag1a

2015 5havo bsm sportmiddag2a

2015 5havo bsm sportmiddag3a

 


Maak kennis met OSBplus

Ouders let op! We willen graag uw aandacht vragen voor de extra OSBplus-lessen, speciaal voor 8e groep leerlingen met havo- havo/vwo en vwo advies.
Deze interessante, echte OSB-lessen worden gegeven in november en in januari (more…)

2015 OSBplus Scienceles2a

 


Jaarlijkse OSB sportdag examenklassen havo en vwo

Op 1 oktober vond de jaarlijkse OSB sportdag van de examenklassen havo en vwo plaats in het Bijlmerpark. Het was een zeer sportieve middag met prachtige weer. De sportdag was perfect georganiseerd (more…)

2015 sportdag havo vwo1a

2015 sportdag havo vwo2a

2015 sportdag havo vwo3a

2015 sportdag havo vwo4a

2015 sportdag havo vwo5a

 


Leerlingen 5FA en 5FB bezoeken de voorstelling Een Poppenhuis in de Krakeling

Het thema van de voorstelling is heel herkenbaar: Hoe is het leven in de schijnbare sprookjeswereld vol van lachend, gelukkige en mooie (more…)

2015 theatervoorstelling poppenhuis1

 


Sportklas nieuws

Vanaf woensdag 16 September zijn de sportklassen van de OSB als scheidsrechters weer betrokken bij het Basisschool voetbal in Amsterdam Zuid Oost. Ondanks de hevige regen die deze eerste dag viel, hebben de scheidsrechters (more…)

2015 sportklasnieuws1a

2015 sportklasnieuws2a

 


Presentatie Amsterdam die grote stad

Persbericht/uitnodiging

Amsterdam september 2015

Op vrijdag 18 september om 15:00 uur vindt in het theater van Open Schoolgemeenschap Bijlmer -Gulden Kruis 5 te Amsterdam Zuidoost- de feestelijke presentatie plaats van (more…)

2015 Amsterdam die grote stad1

 


OSB Leerorkest ZO goed gestart op dag van de 1000 culturen

En ja hoor, voordat de gewone lessen zelfs maar gestart waren repeteerde het OSB Leerorkest ZO al weer in volle omvang voor het eerste concert dit seizoen: dag van de 1000 culturen. Op tijd aanwezig, (more…)

2015 OSB leerorkest Anton de Komplein totaal1a

 


Dinsdag 1 september verkort lesrooster

Op een aantal dinsdagen is er een verkort rooster. Alle lessen duren dan 50 minuten. De vakgroepen vergaderen dan ’s middags.
Dinsdag 1 september is de eerste keer. De overige dagen zijn: (more…)

DSC_7563

 


Bericht van overlijden van Werner de Haan

Verslagen zijn we door de dood van een bijzonder mens, leraar en collega: Werner de Haan.
Tot op het laatste moment in zijn 75ste levensjaar was hij er, voor zijn leerlingen en de school.
Hij is overleden op (more…)

2015 Werner1a

 


OSB Leerorkest ZO speelt gezellig slotconcert

En we gaan nog niet naar huis! Op de valreep het voltallige OSB Leerorkest ZO in de theaterzaal (het wordt tijd voor een concertzaal!) van de OSB. Het orkest zette nog even de puntjes op de i van een (more…)

2015 OSB leerorkest slotconcert1a

 


Slotconcert OSB Leerorkest ZO

Maandag 29 juni
16.30 – 17.30 uur
Theaterzaal

Toegang gratis

U bent zeer welkom.

2015 OSB leerorkest Paderborn6

 


6 eerste klassen gaven groots concert

Afgelopen donderdag 18 juni hadden leerlingen van zes eerste klassen, ism Muziekschool Zuidoost (MZO), de muziekvakgroep van de OSB en externe docenten een groots concert gegeven. Nu even geen woorden maar muziek: (more…)


“Mijn sculptuur op straat”

“Mijn sculptuur op straat” is een project waarin CBK Zuidoost leerlingen uit het voorgezet onderwijs in Amsterdam Zuidoost koppelt aan beeldend kunstenaars. De opdracht aan de kunstenaars: maak samen met een groep (more…)

2015 sculptuur op straat1a

2015 sculptuur op straat2a

 


3fb richt samen met kunstenaar binnentuin in

‘Op een rij of in een groep bij elkaar’….. deze vraag legt kunstenaar Tilmann Meyer Faje de leerlingen uit klas 3fb voor. De leerlingen doen mee aan een project rond het inrichten van de binnentuin van het (more…)

2015 kunstenaar Tilmann Meyer Faje2a

2015 kunstenaar Tilmann Meyer Faje1a

 


6 eerste klassen geven groots concert

Voor de tweede keer komen heel veel contrabassen, violen, dwarsfluiten, trompetten, trombones, cello’s en slagwerk bij elkaar. Donderdag 18 juni wordt de hele vloer van de theaterzaal weer bezaaid met leerlingen van vier eerste klassen en de (more…)

2015 Supersymphonics2

 


OSB Leerorkest speelt thuiswedstrijd voor opa’s en oma’s

Plaats: Het Henriette Roland Holst huis, vlak bij de OSB
Tijd: zondagmiddag 7 juni
Temperatuur: heet
Leeftijdsverschil publiek/orkest: zeer groot

Koud terug uit Duitsland zit het OSB Leerorkest ZO (more…)

20015 OSB leerorkest Roland Holst strijkers action1a

2015 OSB leerorkest lacht1a

2015 OSB leerorkest met ouderen1a

2015 OSB leerorkest niets op de vleugel!1a

 


Inzamelingsactie 4vwo voor het goede doel

In twee en halve dag hebben de leerlingen van 4vwo hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel. Dat doel was de Johan Cruijff Foundation, die zich inzet om zoveel (more…)

2015 4vwo inzamelingsactie2a

2015 4vwo inzamelingsactie1a

 


Eindexamengala

Maandag 8 juni, eindexamenfeest van 21:00 tot 01:00 in de Melkweg. Dresscode gala/Black Tie. Line-up: DJ Flava, DJ Twan, DJ Quintern. Special-act Nivi. Entree voor examenleerlingen gratis. Introducee (klas 3 of hoger of (more…)

2015 gala1a

 


Schrijfster Caroline Ligthart op bezoek

Op 21 mei was schrijfster Caroline Ligthart op bezoek bij 4vwo. Zij heeft in een gastles uitgelegd hoe alle literaire begrippen die wij leren bij literatuuronderwijs (denk aan: vertelperspectief, ruimte gebruik, tijd, plaats, motto), van toepassing zijn in haar (more…)

2015 Caroline Ligthart 4vwo1a

2015 Caroline Ligthart 4vwo2a

 


King Lear op de OSB

Het was een geweldig optreden van 4dd (kunstklas). Kleding, Schmink, Decor, Licht en niet te vergeten de Muziekgroep.
Wat hebben we hard gewerkt. En wat was het leuk om de oorspronkelijke teksten van William Shakespeare te horen. Wat kon (more…)

2015 King Lear3a

2015 King Lear4a

2015 King Lear5a

2015 King Lear6a

2015 King Lear7a

 


OSB Leerorkest kust Paderborn wakker

Na de eerste maten door het OSB Leerorkest ZO in ‘Schloss Neuhoff’ in Paderborn in Duitsland breekt lichte paniek uit. Fagottist Justin is zijn riet kwijt! Een fagot doet het niet zonder riet. Hij had het klaargelegd op zijn stoel. Dirigent Wouter (more…)

2015 OSB leerorkest Paderborn4a

2015 OSB leerorkest Paderborn5a

2015 OSB leerorkest Paderborn1

2015 OSB leerorkest Paderborn2a

2015 OSB leerorkest Paderborn3a

Foto’s: Sharmila Westhoeve

 


Uitslag CAE examen: 16 van de 17 leerlingen geslaagd!

17 leerlingen uit 5 havo en 5 vwo die het Fast Lane English programma volgen hebben in maart het Cambridge Advanced English examen gedaan. In de vakantie kwam de langverwachte uitslag: 16 leerlingen zijn geslaagd! (more…)

2015 Britse vlag1


Wedstrijd VERSdebat

Afgelopen woensdag ging 4vwo naar de OBA voor de voorronde van het VERSdebat. Er werden korte essays over poëzie voorgedragen die de leerlingen zelf hadden geschreven, ook is er gedebatteerd over poëzie (more…)

2015 versdebat3a

2015 versdebat1a

2015 versdebat2a

 


Examenstunt 5havo en 6vwo

Stuntnacht en dag 5havo en 6vwo
Voor bijna elke leerling een feest
Goed gedaan stunt-examencommissie

2015 stunt 5h 6v5a

2015 stunt 5h 6v4a

2015 stunt 5h 6v3a

2015 stunt 5h 6v2a

2015 stunt 5h 6v1a

 


OSBbreed eindpresentatie

Het gaat weer gebeuren:
Vrijdag 24 april gaan alle deelnemers van OSBbreed laten zien wat ze dit jaar gedaan hebben.
Van muziek tot textiel, van schrijven tot free-running, van theater tot koor en nog veel meer.
Met de presentatie van Jeritza (more…)

2015 OSBbreed presentatie1a

 


Verslag excursie naar Uitgeverij Overamstel 5 maart 2015

De schrijvers van de OSB-Breed cursus ‘Verhalen schrijven’ zijn dit jaar onder begeleiding van schrijfdocente Bettina Drion op excursie geweest naar uitgeverij Overamstel. Ze werden ontvangen door (more…)

2015 uitgeverij Overamstel2a

2015 uitgeverij Overamstel3a

2015 uitgeverij Overamstel1a

 


Interview docent Sharon Calor over promotiebeurs

Onze docent wiskunde, Sharon Calor, heeft sinds 2012 een Promotiebeurs voor leraren waarmee zij naast haar baan op de OSB twee dagen in de week promotieonderzoek doet op de Universiteit (more…)

2015 Sharon Calor1

 


Blog 4fd en 3dd Circopera project

Deze week zijn de klassen 4fd en 3dd gezamenlijk “op werkweek”, natuurlijk in het kader van hun prachtige Circopera project. Op school is er al veel voorbereidend werk verzet en in deze week werken de leerlingen verder onder (more…)

2015 Circopera1

 


Uitslag FCE examen: alle leerlingen geslaagd!

49 leerlingen uit 4 havo en 4 vwo die het Fast Lane English programma volgen hebben vorige maand het First Certificate Cambridge examen gedaan. Vandaag kwam de langverwachte uitslag: alle (more…)

2015 Britse vlag1

 


Monologen 5havo

Gisteren speelden de examenkandidaten drama uit 5 havo elk een monoloog.
De getalenteerde spelersgroep is voor dit onderdeel van het schoolexamen geslaagd!
Men koos voor diepgaande teksten die met veel overtuigingskracht (more…)

2015 monologen1a

 


Onderzoek door docenten, daar worden de leerlingen beter van?!

Onze docent wiskunde, Sharon Calor, was op 19 februari j.l. één van de gasten op de première van de live via internet te volgen Talkshow OnderzoeksTV van de Hogeschool van Amsterdam. (more…)


OSB Jongerenrechtbank van start!

De leerlingen van de OSB jongerenrechtbank kregen vorige week na het afsluiten van het voorbereidende trainingsprogramma hun certificaat uitgereikt op de Rechtbank van Amsterdam. In een feestelijke zitting, geleid door (more…)

2015 jongerenrechtbank2a

 


Spectaculaire opening Be Smart, Be Fit; The OSB Lifestyle

Vanmorgen om 8.30 uur was de spectaculaire opening van de themaweek Be Smart, Be Fit; The OSB Lifestyle. De Brassband van de OSB speelde luid en heel swingend. Binnen mum van tijd was (more…)

2015 themaweek BO3a

2015 themaweek BO1a

2015 themaweek BO2a


Be Smart, Be Fit; The OSB Lifestyle

Vorig jaar is voor het eerst de themaweek gehouden in het kader van de gezonde en sportieve school. Dit jaar nog meer en uitgebreider aandacht voor het thema gezondheid en de gezonde leefstijl.

Doel van deze week: (more…)

2015 themaweek Be Smart Be Fit1a

2015 themaweek Be Smart Be Fit2a


Oud-leerlingen geven voorlichting vervolgopleiding aan 4vmbo

Dinsdagavond, 3 maart,  bezochten 24 oud-leerlingen de OSB. Zij deden bij ons het vmbo en zitten nu op allerlei leuke vervolgopleidingen, zoals Sport & bewegen, Jeansschool, Juridische (more…)

decaan


TA-junior productie King Lear

‘Meestal doe ik mee aan een workshop en nu volgen jullie een workshop voor mij!’ Sam staat er glunderend bij en terecht! Sam is een van de drie OSB leerlingen (Joshua heeft vorig jaar zijn diploma gehaald) die meespeelt in de junior-productie van Toneelgroep Amsterdam (more…)

2015 King Lear2a

2015 King Lear1a


Aanmelden

De OSB volgt de kernprocedure zoals deze is afgesproken in Amsterdam. Voor komende schooljaar is een nieuw systeem in werking: het matchingsysteem. De leerlingen hebben een aantal voorkeuren op een lijst gezet en de (more…)

DSC_7533


Jamie Servos 1b3 schoolwinnaar voorleeswedstrijd Read2Me

Op maandag 4 maart jl. heeft op de OSB de schoolfinale voor de voorleeswedstrijd Read2Me plaatsgevonden. De Openbare Bibliotheek Amsterdam organiseert ook dit jaar deze voorleeswedstrijd voor alle (more…)

2015 voorleeswedstrijd1a

2015 voorleeswedstrijd2a

2015 voorleeswedstrijd3a

2015 voorleeswedstrijd4a


Optreden kunstklas 4dd in Paradiso

De afgelopen twee maanden heeft de muziekgroep van de kunstklas 4dd gerepeteerd voor een optreden in Paradiso. Dinsdag 3 maart hebben zij opgetreden in de bovenzaal van Paradiso.
Samen met leerlingen van het Calvijn met (more…)

2015 optreden kunstklas Paradiso1a


Toneelvoorstelling “Oorlog en zo”

Donderdagavond 19 februari  hebben Geeta Prya Verma, Robin Spruijt en Danique Beun uit klas 6vwo een prachtige voorstelling laten zien. Onder de bezielende leiding van José hebben ze dit stuk zelf in elkaar gezet, eigen teksten (more…)

2015 voorstelling oorlog en zo1a

2015 voorstelling oorlog en zo2a


Dylan Vork 3fc, Nederlands jeugdkampioen schoonspringen

ZO! goed bezig: Dylan Vork

Hij is pas 14, maar op 6 september, de Dag van 1000 Culturen, kreeg hij de titel

Sporter van het Jaar:

Dylan Vork, Nederlands jeugdkampioen schoonspringen. (more…)

2015 Dylan Vork schoonspringen1


Leerlingen uit leerjaar 1 op bezoek bij het Centrum voor Beeldende Kunst ZO

Een van de uitgangspunten bij beeldende vorming is leerlingen in contact brengen met onze beeldcultuur. Het Centrum voor Beeldende Kunst Zuidoost heeft een rijkgeschakeerd aanbod aan kunst (more…)

2015 Centrum voor Beeldende Kunst ZO1


3de jaars sportklas op werkweek in de Franse Alpen!

Zondag 1 februari 2015 was het dan eindelijk zover. Nadat de bus om 16:00uur klaar stond om ons mee te nemen richting een aantal andere opstapplaatsen vertrokken we richting de Franse Alpen.

(more…)

2015 werkweek sportklas4

2015 werkweek sportklas1a

2015 werkweek sportklas2a

2015 werkweek sportklas3a


Vierde sportklas verzorgt sportdag voor basisschool

Afgelopen maandag, toen iedereen een dagje vrij had in verband met de open dag, verzorgde de vierde sportklas een leuke sportdag voor basisschool ‘t Gein in de sportzalen van de OSB. Dit alles was het (more…)

2015 sportklas sportdag basisschool1a

2015 sportklas sportdag basisschool2a

2015 sportklas sportdag basisschool3a


Pubercoaching

Rectificatie: Per abuis is niet de juiste versie van het artikel Pubercoaching in de Palet van januari 2015 verschenen. Hieronder het juiste artikel.

Het mentoraat en het begeleiden van leerlingen zijn op de OSB erg belangrijk. Janneke van Eck (more…)

2015 Janneke pubercoaching1a


OSB-leerling Julia van Willigen wint debatwedstrijd Giving Back

Julia van Willigen uit 5VWO heeft de individuele prijs voor beste debater gewonnen op de jaarlijkse debatwedstrijd van Giving Back in Den Haag. Ruim 100 leerlingen uit de vier grote steden (more…)

2015 Giving Back Debating1


161 SuperSymphonics kids in concert

Nog nooit heeft het hooggeacht publiek van de OSB zoveel contrabassen, violen, dwarsfluiten, trompetten, trombones, cello’s en slagwerk bij elkaar gezien. Donderdag 15 januari 2015 was de hele vloer van de theaterzaal bezaaid (more…)

2015 Supersymphonics1

2015 Supersymphonics2

2015 Supersymphonics3

2015 Supersymphonics4a

Foto’s Jean van Lingen


Een Jongerenrechtbank op de OSB

De afgelopen  maanden hebben wij met twee andere Amsterdamse scholen (CSB en Ignatius) gewerkt aan de voorbereiding van een uniek project in Nederland: ‘jongerenrechtbanken Amsterdam’. Doel van het project is het opzetten van een (more…)

2015 jongerenrechtbank1


OSB Leerorkest ZO begint klinkende nieuwjaars traditie

Na het megaconcert door het SuperSymphonics was het OSB Leerorkest weer aan de beurt. Ons eigen leerorkest vond het nodig het jaar 2015 spectaculair te openen met een heus (more…)

2015 OSB leerorkest1a


Demi en Sri (4DD) in het zonnetje gezet

Demi de Witte finalist verkiezing Amsterdammertje van het jaar. Deze week zijn door de burgemeester de winnaars van de verkiezing van het Amsterdammertje van het Jaar 2014 bekend gemaakt. (bron) Onze leerling (more…)

2015 Demi en Sri 4dd1a


Jonge onderzoekers op de OSB

Afgelopen woensdagmiddag meldden zich een groepje basisschoolleerlingen (groep 8) voor de tweede OSBplus les op de OSB. Deze keer stond er een scheikundig onderzoek op het programma in het speciale Sciencelab. Voor zo’n onderzoek (more…)

2015 OSBplus Scienceles1a

2015 OSBplus Scienceles2a

2015 OSBplus Scienceles3a

2015 OSBplus Scienceles4a

2015 OSBplus Scienceles5a


Leerlingen 4 Havo Beeldende vormgeving exposeren in het CBK-ZO

In de afgelopen maanden heeft de beeldend kunstenaar Nelson Carrilho in een samenwerkingsproject  tussen het CBK-ZO en de OSB, les gegeven aan de examenklas Beeldende vormgeving h/v. (more…)

2015 les Nelson Carillho1

2015 les Nelson Carillho2

2015 les Nelson Carillho3


Leesclub – recensieschrijven

Dit jaar is de OSB in samenwerking met de OBA gestart met een leesclub voor de eerste en tweede klassen, onder leiding van schrijfster Bettina Drion. Tijdens vier gezellige leesmiddagen in de mediatheek met thee en koekjes leert ze de lezers (more…)

2015 leesclub1a

2015 leesclub2a

2015 leesclub3a

2015 leesclub4a


Open Avond donderdag 5 maart a.s. speciaal voor ouders van havo/vwo leerlingen

De OSB moet je beleven!

Open Avond speciaal voor ouders van havo/vwo leerlingen, donderdag 5 maart 2015 van 18.00 – 21.00 uur. (more…)

DSC_0155-Medium


Wereldpremière 6 eerste klassen

Ze zijn er klaar voor! De leerlingen van 1a4, 1b1, 1b2, 1b4, 1c2 en 1c4 gaan na maanden repeteren met docenten van MZO een concert geven op donderdag 15 januari, blok 5, in de theaterzaal.

Ben er snel bij, want er zitten al 160 leerlingen in (more…)

2015 SuperSymhonics aankondiging1a


Laptops in de klas

Op de OSB hebben we als hulpmiddel bij het leren met ICT-werkvormen de beschikking over ruim 500 vaste PC-werkplekken die verspreid staan over de deelscholen en studiezalen.

De mogelijkheid om met een laptop (more…)

2015 laptops in de klas3a

2015 laptops in de klas2a

2015 laptops in de klas1a


Paarse Vrijdag

Vrijdag 12 december was het in Nederland Paarse Vrijdag en dus ook op de OSB! Leerlingen, docenten en OOP hebben hun beste paarse outfits uit de kast gehaald om te laten zien dat zij instaan voor een veilige school voor iedereen, en met name de (more…)

2015 paarse vrijdag2a

2015 paarse vrijdag1a

2015 paarse vrijdag3a

2015 paarse vrijdag4


No Excuse: 5 vwo een dag te gast bij de OBA en Amsterdam-FM

De laatste dag voor de kerstvakantie. 5 Vwo volgt vandaag een alternatief programma en wel in de OBA naast het CS. We zijn enkele maanden geleden uitgenodigd om deel te nemen aan (more…)

2014 radiodebat 5vwo1a

2014 radiodebat 5vwo2a

2014 radiodebat 5vwo3a

2014 radiodebat 5vwo4a


3de jaars vmbo Sportklas uitgenodigd op het sportgala van Amsterdam

Afgelopen maandag was de 3de vmbo sportklas aanwezig bij het sportgala van Amsterdam.

De leerlingen speelden tijdens het sportgala een actieve rol. Zo moesten de leerlingen de gasten verwelkomen door (more…)

2014 3vmbo sportklas sportgala2

2014 3vmbo sportklas sportgala3

2014 3vmbo sportklas sportgala4

2014 3vmbo sportklas sportgala5

2014 3vmbo sportklas sportgala1


OSB Leerorkest ZO: vrijwillig en grenzeloos

Meester, als mijn rapport in orde is mag ik van mijn vader in het LEERORKEST!’. Dat hoorde ik deze week van een leerling uit 2C. Ik kan mij zo langzamerhand voorstellen hoe leerlingen aankijken tegen (more…)

2014 OSB leerorkest No Limit1a

2014 OSB leerorkest No Limit2a

2014 OSB leerorkest No Limit3a


Oud-leerlinge Cheryl Sedoc geeft gastles aan 4DF

Vrijdag gaf onze oud-leerlinge Cheryl Sedoc een fantastische gastles aan 4DF. Ze vertelde vol vuur over haar vervolgopleiding: na vmbo-tl deed ze mbo. Inmiddels studeert ze hbo Recht en werkt (more…)

2014 gastles oud leerling1a

2014 gastles oud leerling2a

2014 gastles oud leerling3a

2014 gastles oud leerling4a


Schrijfster Mel Wallis de Vries op OSB

Op 27 november bracht de bekende schrijfster Mel Wallis de Vries een bezoek aan ons vmbo. Ze gaf een presentatie aan zeven klassen.

Elk jaar doen we het Boekenwurmproject in de derde klassen vmbo-tl. Dan nodigen we een auteur uit en (more…)

2014 Mel Wallis de Vries4a

2014 Mel Wallis de Vries2a

2014 Mel Wallis de Vries3a

2014 Mel Wallis de Vries1a


osbplus

OSB. De Amsterdamse school van nu.
Zit je in groep 8 en heb je een havo of vwo advies? Kom dan eens kijken op onze school!
In januari zijn er vier OSB-plusmiddagen. (more…)

osbplus_small_boy


OSB super breed en symphonic

Niet alleen op sportief gebied behoort de OSB tot de beste scholen in Nederland, ook in de kunsten staan we bovenaan.

Deze week kun je kiezen welke specialiteit je gaat doen in OSB Breed, maar ook zijn heel veel eersteklassers bezig te (more…)

2014 bassen1a

2014 Supersymphonics10a

2014 Supersymphonics11a


Voorlichtingsbijeenkomst ouders groep 8 leerlingen 18 november

Op dinsdag 18 november is er op de OSB een voorlichtingsavond over het voortgezet onderwijs voor ouders/verzorgers groep 8. U kunt zich opgeven via de basisschool van uw kind. (more…)

2014 voorlichtingsavond groep 8 ouders2

2014 voorlichtingsavond groep 8 ouders1


OSB Leerorkest ZO bereidt Europa een warm welkom

In een bomvolle maar supergezellige theaterzaal speel het OSB Leerorkest ZO een kort concert ter verwelkoming van veel gasten uit verschillende landen van Europa. Het is even passen en meten (more…)

2014 OSB leerorkest Comenius concert1a


Circopera van start

Donderdag 24 oktober was de kick-off van  het project Circopera.
Circopera is zoals de naam al doet vermoeden een opera/circus-project voor de klassen 3DD (VMBO) en 4FD (Havo). Deze twee klassen gaan een jaar lang aan de slag om een voorstelling te maken rond een Opera (more…)

2014 start Circopera3

2014 start Circopera1

2014 start Circopera2


OSBbreed, nog 2 weken…

Over twee weken start OSBbreed. Doe jij ook (weer) mee?

Op de website, onder Meerwaarde, OSBbreed / Topscore, vind je alle informatie over OSBbreed en het programma voor het komende jaar. (more…)

OSBbreed


Thema-ouderavond 11 november

Geachte ouders/opvoeders,

Hierbij nodigen wij u graag uit voor de jaarlijkse thema-ouderavond op 11 november. Dit jaar staat het programma in het teken van financiële opvoeding van pubers. Ineke van Berkum-Jochemsen van het Nibud (http://www.nibud.nl/) zal een presentatie (more…)

ouderavond


Een bezoek door examenleerlingen van het VMBO T aan een bouwplaats

Naast de voorbereiding op het examen willen we leerlingen ook zo goed mogelijk begeleiden met de keuze voor de vervolgopleiding. Dat gebeurt dit schooljaar op vele manieren, ook tijdens het vak Toekomst voor Talent.  Ook ROC (more…)

2014 Bouw Toekomst voor Talent1a


OSB leerling Estelle in Zapp Echt Gebeurd: Why?

(bron NPO)

Estelle heeft vorig jaar meegedaan aan het Rozentuinfestival waarmee ze een wildcard heeft verdiend om in de Nieuwe De La Mar theater op te treden.
Tijdens de voorbereidingen heeft de EO haar gefilmd voor het tv programma (more…)


Vier eerste klassen zitten in het symfonieorkest

Het Supersymphonics orkest, ism MZO, is weer begonnen met repeteren voor het concert in januari (datum volgt). Vier eerste klassen werken elke donderdag met professionele musici met contrabassen, dwarsfluiten, violen, (more…)

2014 Supersymphonics5a

2014 Supersymphonics4a

2014 Supersymphonics8a

2014 Supersymphonics7a

2014 Supersymphonics6a

2014 Supersymphonics9a


Kunstklas leerlingen zongen 10 oktober voor de burgemeester

Samen met een koor van Amsterdamse (middelbare) scholieren, waaronder leerlingen van de OSB kunstklassen 3dd en 4dd, traden de studenten van de Jazz Focus Bigband op voor de burgemeester. (more…)

2014 kunstklassen treden op voor burgemeester2a

2014 kunstklassen treden op voor burgemeester5a

2014 kunstklassen treden op voor burgemeester3a

2014 kunstklassen treden op voor burgemeester4a


Sponsorloop

Op dinsdag 7 oktober was het zover, alle tweede klas leerlingen gingen een handje helpen met hun voeten door middel van een sponsorloop voor het goede doel. Het goede doel was dit keer Net4Kids, tbv een project in India om kinderen te

(more…)

2014 sponsorloop winnende meiden1

2014 sponsorloop winnende jongens1


Soldaat van Oranje

1,2 miljoen kijkers gingen ons voor en nu waren de leerlingen van vier H/V aan de beurt: Soldaat van Oranje! Er lag een prachtig aanbod van de Stichting Educatieve Theaterprojecten (wegens het vierjarig jubileum van deze productie) en (more…)

2014 Soldaat van Oranje1a


Kunstklas leerlingen zingen vrijdag 10 oktober voor de burgemeester

Samen met een koor van Amsterdamse(middelbare) scholieren, waaronder leerlingen van de kunstklassen 3dd en 4dd, treden de studenten van de Jazz Focus Bigband op voor de (more…)

2014 kunstklassen treden op voor burgemeester1


OSB sportklas 3 VMBO fluit het jaarlijkse basisschoolvoetbaltoernooi Zuidoost

Stadsdeel Zuidoost heeft Sport en Bewegen hoog in het vaandel staan. Eén van de vele activiteiten in dat kader is het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor jongens èn meisjes van alle (more…)

2014 sportklas 3vmbo basisschoolvoetbaltoernooi3a

2014 sportklas 3vmbo basisschoolvoetbaltoernooi1

2014 sportklas 3vmbo basisschoolvoetbaltoernooi2


Sponsorloop

Dinsdag 7 oktober is de jaarlijkse sponsorloop van de OSB. Alle leerlingen van de tweede klas gaan voor een goed doel hardlopen op de atletiekbaan in het Bijlmerpark. In 25 minuten tijd gaan de leerlingen proberen zoveel mogelijk (more…)

2014 sponsorloop1a


OSB Leerorkest ZO bekent kleur in de OBA

Zaterdagmiddag, het DRONGO festival loopt ten einde en wie zitten daar weer klaar om vuurwerk af te steken: Het OSB LEERORKEST ZO! Het Drongo festival ging over meertaligheid in Nederland.

(more…)

2014 OSB leerorkest Drongo festival 1

2014 OSB leerorkest Drongo festival3a

2014 OSB leerorkest Drongo festival 2


READ MY WORLD

Op een zonnige zaterdagmiddag lezen leerlingen hun eigen gedichten voor.

In de Tolhuistuin in Amsterdam Noord, een prachtige locatie, vond vorige week het Internationaal literatuurfestival Read My World plaats. De leerlingen uit 4V hadden (more…)

2014 Read My World1a


Start van het OSB Leerorkest ZO gezellig en druk

Het derde jaar van het OSB Leerorkest ZO is gezellig en druk begonnen. Veel ouders waren en met nog meer nieuwsgierige brugklassers. De meesten wilden vooral weten hoe het orkest klonk en of de dirigent en de juffen en de meesters wel (more…)

2014 OSB leerorkest op Uitmarkt7a

2014 OSB leerorkest op Uitmarkt5a

2014 OSB leerorkest op Uitmarkt6a


De huiswerkklas deze week gestart

De huiswerkklas is weer begonnen. Elke dinsdag, woensdag en donderdagmiddag in de studiezaal bovenbouw. Daar zijn ook voldoende computers aanwezig.

Op de OSB kunnen leerlingen in alle rust huiswerk maken in onze huiswerkklas. (more…)

2014 huiswerkklas1


Timothy Fosu-Mensah en Daley Blind vertrekken richting Manchester United

Timothy is een oud OSB leerling en mocht in 2014 zijn diploma in ontvangst nemen. De Engelsen kwamen de 16-jarige verdediger op het spoor tijdens de AEGON Future Cup, een toernooi voor B-junioren waar Ajax in april van dit jaar aan deelnam. (more…)

2014 voetballer Timothy1

2014 Voetballer Daley1


OSB Leerorkest spetterend op de Uitmarkt

Aan wie er bij waren hoeft het niet gezegd te worden: de leerlingen van het OSB Leerorkest ZO hebben een prestatie van formaat geleverd! Twee concerten op een bomvol Museumplein met honderden mensen publiek.

(more…)

2014 OSB leerorkest op Uitmarkt1a

2014 OSB leerorkest op Uitmarkt2a

2014 OSB leerorkest op Uitmarkt3a

2014 OSB leerorkest op Uitmarkt4a

Foto’s: Huub Hoogkamp en Alice Ferguson


Afscheid Ouderplatform

Vóór de vakantie hebben drie ouders afscheid genomen van het Ouderplatform.
Yvonne Nijdam (voorzitter), Doep van Dijk en Brigitte Ran.

Victor van Laarhoven is de nieuwe voorzitter.
In het Ouderplatform zitten ouders uit alle deelscholen en

(more…)

2014 afscheid ouders ouderplatform1a

2014 afscheid ouders ouderplatform2a


WK Roeien 2014

Van 24 tot en met 31 augustus vindt het WK Roeien 2014 plaats in Amsterdam. Voor het eerst sinds 1977 wordt het WK in Nederland georganiseerd. Een unieke kans om de Nederlandse toproeiers aan te moedigen en een roeifeest mee te vieren dat nog lang zal worden herinnerd. (more…)

2014 wk roeien3a

2014 wk roeien1


OSB Leerorkest op de Uitmarkt!

Aanstaande zaterdag, 30 augustus speelt het OSB Leerorkest ZO op de UITMARKT op het Museumplein in Amsterdam. En dat twee keer, om 12.30 op podium 12 en om 14.00 op podium 22. De concerten duren een half uur. De concerten zijn gratis

(more…)

OSB leerorkest uitmarkt1


Werkzaamheden voor de deur

In verband met werkzaamheden voor de deur OSB, zijn er aanzienlijk minder parkeerplaatsen voor school en is de straat halverwege afgesloten. Houdt rekening met drukte voor school. Auto’s kunnen niet doorrijden en moeten achteruit terugrijden. Het fietspad is gedeeltelijk bereikbaar. Het (more…)

2014 werkzaamheden voor osb1a


Startrooster

Het startrooster staat op de site. Hier zullen deze week nog aanpassingen op plaatsvinden. De leerlingen horen deze op het eerste uur tijdens hun mentor les op woensdag 20 of donderdag 21 augustus. Dan zijn ook de lokalen bekend.

2013 OSB2a


Oud-leerling getroffen bij vliegtuigramp

De vliegtuigramp vorige week heeft ook onze oud-leerling Maarten de Vos getroffen. Hij deed in 2012 eindexamen kunstklas, vmbo-tl, en was bezig met een studie binnenhuisarchitectuur. (more…)

de vos

 

 


Diploma uitreiking

We zijn trots op al onze leerlingen die geslaagd zijn voor hun examen. Er liepen weer honderden kinderen over de rode loper. Dit jaar hebben we een gemiddelde van 93,1%.
Klik hier voor de verdeling van de niveaus van de afgelopen 3 jaar.

2014 diploma uitreiking1a

 

2014 diploma uitreiking2a

 

2014 diploma uitreiking3a

 

2014 diploma uitreiking4a

 


Wereldrecord reanimeren en defibrilleren

We hebben het wereldrecord gehaald!
3.242 scholieren vestigen GUINNESS WORLD RECORD™ titel reanimeren en defibrilleren.

In het Gelredome is vrijdag 6 juni een nieuwe GUINNESS WORLD RECORD titel gevestigd. Maar liefst (more…)

Nieuw wereldrecord reanimeren en defribilleren

 

 


OSB Leerorkest ZO formidabel in Parktheater!

Na een hartelijk introducerend welkom van Marco Souza, de bedenker van de leerorkesten, bijt het OSB Leerorkest ZO het spits af. Het publiek kent het orkest inmiddels wel na al die optredens in Zuidoost. Het applaus klinkt hartelijk en (more…)

HellenJGill20140621MZOLO-BParkTh-Afsluitfeest

 

HellenJGill20140621MZOLO-BParkTh-Afsluitfeest

Foto’s: Hellen Gill

 

 


3FA samen met kunstenaar aan het werk

3FA maken een beeld samen met kunstenaar Neil Fortune

Ook benieuwd naar het eindresultaat?

Komt allen naar de opening van de tentoonstelling Mijn sculpture op straat.
Opening maandag 30 juni om 11.00 uur.
Locatie: Centrum voor (more…)

2014 gietvormen1a

 

2014 gietvormen2a

 

2014 gietvormen3a

 

2014 gietvormen4a

 


Atelierbezoek Boomhuttenfest

Op donderdag 19 juni gingen de leerlingen van klas 3FB naar Amsterdam-West. Dit omdat de klas aan een kunstproject deelgenomen heeft waarbij ze een beeld voor de binnentuin van het Centrum voor Beeldende Kunst (more…)

2014 atelier boomhuttenfest2a

 

 

2014 atelier boomhuttenfest1a

 

 

2014 atelier boomhuttenfest3a

 

 

2014 atelier boomhuttenfest4a

 

 


OSB dit jaar weer op Rozentuinfestival!

The Carpet Pilots hebben dit jaar de halve finale gewonnen en staan in de finale van het Rozentuinfestival dat plaatst vindt op 1 juli in De La Mar theater.
The Carpet Pilots is een band met Maurice en Sybolt uit 5fa, oud-leerlingen Pjotr en Robin en Sam van het Cygnus gymnasium. Estelle heeft een ‘wildcard’ gekregen en gaat ook haar lied vertolken.
Ze hebben allemaal hun talent laten zien in de halve finale in het Bijlmerparktheater en gaan samen met leerlingen van HLZ, IVKO, Berlage, Spinoza, Gerrit v/d Veen, Fons Vitae en MLA een geweldige finale tegemoet in De La Mar.
Steun de OSB en kom kijken!

http://delamar.nl/voorstellingen/2014-2015/finale-rozentuinfestival/

 

rozentuin


OSB Leerorkest laat opa’s en oma’s swingen!

En daar gingen ze weer: de musici van het OSB Leerorkest ZO op tournee! Dit keer heel dicht bij huis: het Henriette Roland Holst Huis, waar oudere mensen die niet meer zelfstandig kunnen of (more…)

2014 leerorkest Pinksterconcert1

 

 

2014 leerorkest Pinksterconcert2

 

 

2014 leerorkest Pinksterconcert3

 

 


Poging breken wereldrecord reanimeren en defibrilleren

De leerlingen van de derde sportklas doen vandaag vrijdag 6-6-2014 mee met de poging om het wereldrecord reanimeren en defibrilleren te verbreken. Dit evenement zal plaats vinden in het (more…)

2013 reanimatie cursus1a

 

 


Toneelvoorstelling Shame on You

Op dinsdag 3 juni presenteerden 13 leerlingen uit verschillende klassen van de OSB het toneelstuk SHAME ON YOU; Een toneelvoorstelling over hoeveel wij ons aantrekken van de meningen van andere mensen en hoe fijn het is als je (more…)

2014 toneelstuk shame on you4a

 

 

2014 toneelstuk shame on you1a

 

 

 

2014 toneelstuk shame on you2a

 

 

2014 toneelstuk shame on you3a

 


Eindexamenfeest

Maandag 2 juni, eindexamenfeest van 21:00 tot 01:00 in de Melkweg. Dresscode gala. Optredens van de schoolband, surprise-act DJ Boy en DJ Billie, DJ Flava. Entree voor examenleerlingen gratis. Introducee (klas 3 of hoger of oud-OSB leerling €10,–).

2014 Flyer-OSB gala1a

 


Poëzierevue

Op donderdag 15 mei hebben de kinderen uit de tweede klassen het Poëzieproject afgesloten middels een revue.
Dit was georganiseerd in “Het theater van het woord “ van de nieuwe openbare bibliotheek (OBA). De revue bestond uit dans, muziek en een optreden (more…)

2014 poezierevue4a

 

2014 poezierevue1a

 

2014 poezierevue2a

 

2014 poezierevue3a

 


De sportiefste middelbare school van Nederland 2014

Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) is de sportiefste school in het voortgezet onderwijs van Nederland 2014. Op 21 mei tijdens de finaledag van de verkiezing Sportiefste VO-school heeft een jury de school gekozen uit vijf genomineerde (more…)

Stempel-PMS-paars

 

foto


SuperSymphonics Concert op OSB!

Die erbij waren donderdag 8 mei hebben hun handen rood geklapt: vier onderbouw-klassen hebben een concert gegeven in de theaterzaal van de OSB. Op instrumenten van een symfonieorkest zoals op de foto’s te zien is. (more…)

2014 SuperSymphonics3

 

 

2014 SuperSymphonics1

 

 

2014 SuperSymphonics2

 

 

 

 


Bezoek Stedelijk Museum 4FC

Met het vak Culturele Kunstzinnige Vorming (CKV) ondernemen de leerlingen veel culturele activiteiten. Dit keer was het onderwerp Design aan de beurt. Daarom bezochten de leerling van 4FC de tentoonstelling Pinned Up at the Sted met (more…)

2014 stedelijk museum 4fc2a

 

2014 stedelijk museum 4fc1a

 

2014 stedelijk museum 4fc3a

 


Examenstunt

De examenstunt was weer een succes! 6 vwo heeft ons twee keer verrast met een stunt, maar de sportklas spande de kroon met hun stunt. Iedereen, alle medewerkers, docenten en leerlingen, moest naar binnen via een hindernisbaan (more…)

2014 eindexamenstunt1a

 

 

2014 eindexamenstunt2

 

 


SuperSymphonics presenteert

Wat: concert SuperSymphonics klassen 2a2, 2b2, 2c1 en 1c4.
Datum: donderdag 8 mei.
Tijd: 14:30 uur!
Locatie: theaterzaal OSB

2014 aankondiging orkest1a

 


Persbericht sportiefste school van NL

Vijf VO-scholen strijden om titel sportiefste school van Nederland.
Finaledag vindt plaats op 21 mei in Amsterdam.

Vijf scholen uit het voortgezet onderwijs strijden woensdag 21 mei a.s. in Amsterdam om de titel ‘Sportiefste VO school van Nederland’. (more…)

2014 sportiefste school1

 


Voorstelling kunstklas

Op 16 en 17 april speelde klas 4DD de muziektheatervoorstelling #APPTOPIA. Een voorstelling over de oppervlakkigheid van contact via sociale media. Na een inspirerend en intensief jaar kijken we terug op een geslaagde voorstelling. (more…)

2014 kunstklas apptopia2a

 

2014 kunstklas apptopia3a

 

2014 kunstklas apptopia4a

 

2014 kunstklas apptopia5a

 

2014 kunstklas apptopia1a

 

 

 


Eindpresentaties OSBbreed

Vrijdag 18 april vindt de jaarlijkse eindpresentatie van OSBbreed plaats. Overdag voor de leerlingen van de eerste klassen en vanaf 17:00 uur voor ouders en andere familieleden van de deelnemers.
Komt u ook?

OSBbreed

 


Romereis 5 atheneum 6 t/m 12 april 2014

Klas 5 atheneum is net terug van zijn werkweek in Rome. De leerlingen werkten 6 dagen lang aan de vakken Culturele en Kunstzinnige Vorming, Tekenen, Geschiedenis en Maatschappijleer.
Op het programma stonden o.a. het Forum Romanum (more…)

2014 Rome 5vwo5a

 

2014 Rome 5vwo2a

 

2014 Rome 5vwo1a

 

2014 Rome 5vwo3a

 


Monologen

Op woensdag 2 april speelden 21 leerlingen uit de bovenbouw een monoloog als examenonderdeel van het vak drama.
Het was een zeer geslaagde avond: de driekoppige jury die de presentaties beoordeelden was zichtbaar onder de indruk! (more…)

2014 monologen1a

 

2014 monologen Noella1a

 

2014 monologen Geeta1a

 

2014 monologen Uma1a

 

 

 

 


Voldoende plek voor VWO, HAVO en VMBO-TL

Van maandag 7 tot en met vrijdag 11 april 2014 is de tweede inschrijfronde. Er is voldoende plek met plaatsingsgarantie voor VWO, HAVO en VMBO-TL. Op dinsdag 8 april a.s. is er een open avond van 18.00-20.00 uur. (more…)

2014 advertentie extra open dag1a

 

 

 


Gastles scenarioschrijver Robert Jan Overeem

De OSBbreed cursus ‘Verhalen schrijven’ kreeg dit jaar een gastles van een echte scenarioschrijver. Robert Jan Overeem (schrijver van bekende televisieseries als Hotnews.nl, Flikken Maastricht en Heer & Meester) vertelde de cursisten wat er (more…)

2014 gastles scenarioschrijver RJOvereem1

 


Wat? Een symfonieorkest op school?!

Dirigent Wouter vraagt om een stop-teken voor het orkest. Een leerling doet een time-out teken voor. “Geweldig”, zegt Wouter. “Ga ik gebruiken. Ook even mijn teken proberen.” Het orkest begint te spelen, de leerlingen volgen aandachtig (more…)

2014 symphonie orkest1a

 

2014 symphonie orkest2a

 

2014 symphonie orkest3a

 

2014 symphonie orkest4a

 

 

 


Themaweek BE SMART, BE FIT; The OSB LIFESTYLE

Van 24 t/m 28 maart staat de OSB in het teken van “een gezonde levensstijl”.
Doel van deze week is dat leerlingen, docenten en medewerkers nadenken over hun levensstijl als het gaat om voeding en bewegen. (more…)

2014 gezonde voeding1

 

 


Debatbattle van de Week van het Geld

Vijf van onze derde klassen vmbo hebben deelgenomen aan de Debatbattle van de Week van het Geld. In de weken voorafgaand aan het debat hebben de leerlingen op school drie gastlessen gehad onder leiding van de organisatie Discussiëren Kun Je Leren. (more…)

2014 Battle van de Week van het Geld

 

 


Naar Rome

Het Comeniusproject op reis. Vertrek vanaf Schiphol naar Rome op 25 maart 2014.

2014 Comeniusproject op Schiphol1

 


Voorbereiding werkweek Rome 5 atheneum in volle gang

De voorbereiding van de werkweek Rome in 5 vwo loopt op volle toeren. Zo hebben de leerlingen van 5 atheneum twee gastlessen gevolgd in het kader van de werkweek. (more…)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 


Vrijwilliger gezocht voor de huiswerkklas

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die vooral de leerlingen kan helpen bij hun huiswerk wiskunde, natuur- en scheikunde. Economie is ook wenselijk.
De huiswerkklas wordt gehouden op dinsdag (van 14.30-16.30 uur), woens- en donderdag (van 15.30- (more…)

2014 huiswerkklas1

 

 


Deelname OSB leerlingen aan landelijk debattoernooi

Afgelopen vrijdag hebben 8 examenleerlingen uit klas 4EE van het vmbo aan het landelijke debattoernooi in Almere deelgenomen. Zij hebben zich zeer goed staande gehouden door na elk (more…)

2014 debattoernooi1a

 


Sportklas 3ed op Wintersport werkweek

De derde sportklas is in de week van 16 t/m 21 februari op wintersport werkweek geweest in het plaatsje La Joue du Loup in Frankrijk.

Op zondagmiddag vertrok de klas vanaf de OSB naar Frankrijk waar de meeste leerlingen een nieuwe sport (more…)

2014 wintersportreis sportklas5a

 

 

2014 wintersportreis sportklas4a

 

 

2014 wintersportreis sportklas2a

 

 

2014 wintersportreis sportklas1a

 

 

2014 wintersportreis sportklas3a

 

 


Beleidsmarkt op de OSB

Op vrijdag 21 februari was er een beleidsmarkt op de OSB georganiseerd door 5FA en 5FB voor het vak NLT en in het kader van de module “Veiliger met kaart en GIS”. Beide klassen hadden vier fictieve probleemsituaties voorgelegd gekregen waarvoor een beleidsplan (more…)

2014 beleidsmarkt1a

 

2014 beleidsmarkt2a

 

2014 beleidsmarkt3a

 


Artikel in vaktijdschrift: Natuur- en scheikunde op de OSB

In de eerste twee jaar gebruiken we bij NASK lessenseries en lesmethodes die in teamverband op de OSB zijn ontwikkeld. Lessenseries zijn ontwikkeld rond bepaalde natuur- en scheikundige thema’s. Basis van de grote meerderheid (more…)

 

2014 nask2a

 

 

2014 nask1a

 

 

2014 nask3a

 

 


De OSB is de aankomende twee jaar de sportiefste school van Amsterdam

Op donderdag 20 februari vond de verkiezing van de ‘Sportiefste Voortgezet Onderwijs (VO) School van Amsterdam’ plaats in Sporthallen Zuid. Wij mogen ons twee jaar lang de Sportiefste VO School van Amsterdam noemen. (more…)

2014 sportiefste school van amsterdam3a

 

 

2014 sportiefste school van amsterdam4a

 

 

2014 sportiefste school van amsterdam1a

 

 

2014 sportiefste school van amsterdam2a

 


Maatschappelijke stage bij de Kindertelefoon

Zestien leerlingen uit de derde klas vmbo liepen vorige week stage bij de Kindertelefoon. Ze hadden een geweldige tijd.

Tijdens de stage bij de Kindertelefoon hebben zij ervaren hoe het is om te bellen (more…)

2014 maatschappelijke stage kindertelefoon1a

 

2014 maatschappelijke stage kindertelefoon2a

 

2014 maatschappelijke stage kindertelefoon3a

 


Schoolwinnaar voorleeswedstrijd Read2Me

Op vrijdag 7 februari jl. heeft op de OSB de schoolfinale voor de voorleeswedstrijd Read2Me plaatsgevonden. De Openbare Bibliotheek Amsterdam organiseert ook dit jaar deze voorleeswedstrijd voor alle brugklassers van het voortgezet (more…)

2014 Read2Me2a

Chelisa leest voor

 

2014 Read2Me1a

De jury feliciteert Chelisa

 

2014 Read2Me3a

 

2014 Read2Me4a

Rijp beraad van de jury

 

2014 Read2Me5a

 


Verkiezing “sportiefste school van Amsterdam”

Afgelopen 5 februari kregen wij fantastisch nieuws. De OSB zit bij de drie sportiefste scholen van Amsterdam. Op 20 februari moeten wij onszelf presenteren en vindt de verkiezing plaats tot sportiefste school van Amsterdam. (more…)

2014 sportiefste school van NL1

 

 


4 havo-klassen doen mee aan Jongerendebat Zuidoost

Op donderdag 30 januari deden alle 4havo-klassen van de OSB mee aan het Jongerendebat Zuidoost met het ROC. Er werd gedebatteerd over het thema seksualiteit, verschil jongens en meisjes en omgang met homosexualiteit. (more…)

OSB debat OBA 2

 

OSB debat OBA

 


Basketbaltoernooi B-deelschool

Dinsdag 14 januari was het basketbaltoernooi van de B-deelschool, samen met 3 van mijn vrienden hebben we dat georganiseerd met hulp van de andere BSM’ers en natuurlijk onze docent. De winnaar van het toernooi was een team uit 1b1 ook wel de Boston Celtics (more…)

2014 basketbaltoernooi eerste plaats B1a

1e plaats

2014 basketbaltoernooi tweede plaats B2a

2e plaats

2014 basketbaltoernooi B deelschool sportiefste meisje plus bsm lln3a

Luna met BSM-leerlingen


Basketbaltoernooi A-deelschool

Op maandag 21 januari 2014 gaven wij (de BSM-klas) een basketbaltoernooi voor de leerlingen van de eerste klas van de A-deelschool. Het was voor ons een uitdagende opdracht. Wij hebben er heel erg van genoten en de leerlingen deden sportief mee. (more…)

2014 basketbaltoernooi eerste plaats1a

1e plaats

 

2014 basketbaltoernooi tweede plaats1a

2e plaats


Topscore/KNVB zaalvoetbalcompetitie voor scholen

Voor het 8e jaar op rij gaat de Topscore/KNVB zaalvoetbalcompetitie voor scholen van start. Binnen de competitie voor jongens treden 13 scholen aan, bij de meiden zijn dit 6 scholen. (more…)

2014 zaalvoetbalcompetitie2

 

2014 zaalvoetbalcompetitie1

 


Proef huiswerkbegeleiding 2e klas door Studietuin

Proef huiswerkbegeleiding: voor leerlingen uit de tweede klassen die extra ondersteuning nodig hebben bij het maken van hun huiswerk is een proef gestart met (betaalde) begeleiding door de Studietuin. Het betreft leerlingen die onder hun (more…)

2014 logo studietuin1

 


OSB wordt tweede tijdens groot volleybaltoernooi

Maandag 6 en dinsdag 7 januari deed de OSB mee met het grote ambtenaren volleybal toernooi in de Sporthallen Zuid. Zeventig teams streden om het eren metaal. Zowel tijdens de eerste als ook de (more…)

2014 ambtenaren volleybaltoernooi2

 

2014 ambtenaren volleybaltoernooi3

 

2014 ambtenaren volleybaltoernooi1

 

2014 ambtenaren volleybaltoernooi4

 


Toneelvoorstelling Gijsbrecht van Aemstel

Wij gingen op zaterdag 4 januari met de klas 6 vwo naar de voorstelling Gijsbrecht van Amstel in de Stadsschouwburg in Amsterdam. De voorstelling is geschreven door Joost van den Vondel in de 17e eeuw. (more…)

2014 Gijsbrecht van Amstel1

 

 


1A1 bezoekt Rijksmuseum: Dutch Design in de Gouden Eeuw

Inspiratie opdoen uit de Gouden Eeuw en dit omzetten in een gebruiksvoorwerp voor deze tijd, dat was de uitdaging voor de leerlingen van 1a1. Resultaat: geslaagd! (more…)

2014 1a1 Rijksmuseum2a

 

 

2014 1a1 Rijksmuseum3a

 

 

2014 1a1 Rijksmuseum1a

 

 


De universiteit in de klas – gastlessen door Universiteit Leiden

In de maanden november en december hebben docenten van de Universiteit Leiden gastlessen verzorgd in 5 atheneum. In de les Criminalistiek lichtte prof. dr. Groeneveld de (more…)

2013 gastles universiteit 5 vwo1a

 

 

2013 gastles universiteit 5 vwo2a

 

 


OSB bovenbouw schoolvoetbalcompetitie

De allereerste Topscore schoolvoetbalcompetitie zit erop. Het werd een leuke en succesvolle periode die volgend schooljaar zeker voor herhaling vatbaar is.

Jongens uit de bovenbouw stelden zelf teams samen. (more…)

2013 schoolvoetbalcompetitie1a

 

 


Sportklas organiseerde sportdag voor basisschool

Sportklas 4ed van de OSB organiseerde voor basisschool Samenspel een sportdag. 150 Leerlingen van groepen 5 en 6 werden in de sportzalen van de OSB sportief bezig gehouden en daar waren heuse bekers te verdienen. (more…)

2013 sportklas sportdag basisschool4a

 

 

2013 sportklas sportdag basisschool2a

 

 

2013 sportklas sportdag basisschool3a

 

 

2013 sportklas sportdag basisschool1a

 

 

 

 


Optreden op een basisschool

Op tien december heeft de derde kunstklas opgetreden op de bassiscchool de Archipel.
De kleuters en de kinderen uit groep zeven hebben genoten.
Kleuters, maar ook de kinderen uit groep zeven, reageren heel direct op wat er tijdens het toneelstuk gebeurt. (more…)

2013 kunstklas basisschool4a

 

2013 kunstklas basisschool1a

 

2013 kunstklas basisschool3a

 

2013 kunstklas basisschool2a

 


Sportklas meeloopdag op ROC Sport en Bewegen

Afgelopen donderdag had de sportklas een meeloopdag op ROC Sport en Bewegen (CIOS). Dit is een van de vervolgopleidingen waar je na de sportklas naar toe kan. Behalve voorlichting en een rondleiding door (more…)

2013 sportklas meeloopdag cios2a

 

 2013 sportklas meeloopdag cios3a

 

2013 sportklas meeloopdag cios1a

 


James Bond in leerorkest op OSB

Het OSB leerorkest ZO zit achter Bond aan. Gevaarlijke manoeuvres, gillende sirenes, halsbrekende achtervolgingen, Knetterende geweren en pistolen..! Verschrikte bezoekers steken hun hoofd om de hoek van het muzieklokaal (more…)

2013 leerorkest veel haar1a

 


Paarse Vrijdag op de OSB

Het was 13 december landelijke Paarse Vrijdag en het was duidelijk feest op de OSB. Bijna alle medewerkers en heel veel leerlingen waren in het paars gekleed en 350 leerlingen en collega’s (tot nu toe) hebben de petitie getekend voor een (more…)

2013 paarse vrijdag1a

 

van links naar rechts: Julia, Christabel en Lars

 

2013 paarse vrijdag2a

 

 

2013 paarse vrijdag3a

 

 

2013 paarse vrijdag5a

 

 

2013 paarse vrijdag4a

 

 


Leerlingen derde sportklas judo examen

Leerlingen van de derde sportklas(LO2) hebben vandaag bij Henny Pleizier examen gedaan voor hun gele band. Tijdens de opleiding krijgen de leerlingen van de LO2 sportklas de mogelijkheid om verschillende certificaten te halen (more…)

2013 sportklas 3 judo examen1a

 


Mystery Guest op bovenbouw schoolfeest

Op het bovenbouw schoolfeest van 16 december a.s. zal een Mystery Guest aanwezig zijn. Meer weten? Kijk The Voice of Holland!

 

2013 voice of holland1a


Bovenbouw schoolfeest 16 december 2013

Op maandag 16 december is het bovenbouwfeest voor leerlingen van klas drie en hoger. 

Het feest wordt gehouden in de Melkweg aan de Lijnbaansgracht 234A van 20:00 uur tot 24:00 uur. (more…)

2013 party schoolfeest1a


Formidable!

Nog een OSB leerling die het ver schopt: Cheyenne Toney is door naar de halve finale van The Voice of Holland. Cheyenne heeft de kunstklas gedaan en dat is te zien 🙂 De enige die niet voor haar omdraaide tijdens haar auditie was (more…)

2013 Cheyenne Toney the voice1

 


Maatschappelijke stage

Leerlingen van de sportklas voeren hun maatschappelijke stage uit bij gemeente Amsterdam.

Na een briefing door de combinatiefunctionaris voetbal, starten de leerlingen van de 3de sportklas vmbo met hun sportieve maatschappelijke stage in (more…)

2013 maatschappelijke stage sportklas1a

 


Schrijfster Helen Vreeswijk op de OSB

Elk jaar nodigen we een jeugdboekenauteur uit op de OSB. Donderdag 28 november bezocht schrijfster Helen Vreeswijk onze school. De schrijfster bouwde eerst een ‘plaats delict’ op in de theaterzaal en hield (more…)

2013 Helen Vreeswijk3a

 

2013 Helen Vreeswijk1

 

2013 Helen Vreeswijk2

 

 


Portretles in het Centrum voor Beeldende Kunst Zuidoost

Kunst moet je zien, proeven en ruiken, vandaar dat we er vaak op uit trekken tijdens de lessen beeldende vorming. Voor de theorie gaan we naar ons ‘huismuseum’, het CBK Zuidoost. (more…)

2013 portretles1a

 


Leerorkest in Sciencepark

Op maandag 18 november speelde ons eigen leerorkest in een omgebouwd café in het Sciencepark Amsterdam ter gelegenheid van het afscheid van een docent van de universiteit. (more…)

2013 leerorkest Concert Science Park Amsterdam1

Foto: Sanne Ruardi

 


OSB Leerorkest ZO kent geen hoogtevrees

Vorige week maandag speelden leerlingen van het OSB leerorkest ZO ten bate van Emma Kinderziekenhuis. Dat gebeurde bij aanvang van een diner met veel belangrijke genodigden. (more…)

2013 leerorkest celli1a

 

2013 leerorkest blazers1a

 

2013 leerorkest strijkers1a

 Foto’s: Fotolowie


Communiceren met je puber

Het ouderplatform heeft het thema ‘communiceren met je puber’ gekozen voor de jaarlijkse schoolbrede ouderavond. Ruim 200 ouders hebben situaties ingebracht, ervaringen uitgewisseld en konden genieten van scenes tussen ouder en kind (more…)

2013 ouderavond ouderplatform1a

 


Grote ouderbetrokkenheid bij taalbeleidsavond

Meer dan tweehonderd ouders toonden onlangs hun interesse in het taalbeleid van de school. De docenten Nederlands gaven op een speciale ouderavond een voorlichting over de manieren waarop we onze leerlingen begeleiden en hun vorderingen in het lezen meten. (more…)

2013 ouderavond diataal1a

 


OSB Leerorkest ZO in de wolken!

Met duizelingwekkende vaart schieten de liften omhoog naar de bovenste etage van de ABN AMRO toren. Het OSB Leerorkest ZO is weer op tournee! Eerst horizontaal met de bus, daarna verticaal met die liften. (more…)

2013 leerorkest Pippa in bus1a

 

2013 leerorkest ABN AMRO1

 

2013 leerorkest hoogtevrees2a

 

2013 leerorkest hoogtevrees1a

 


Inschrijving OSBbreed van start!

De inschrijving voor OSBbreed vindt plaats op drie middagen, na schooltijd:

• 4 november, 15.45 – 16.30 uur Inschrijving
• 5 november, 14.45 – 15.30 uur Inschrijving
• 6 november, 15.45 – 16.30 uur Inschrijving (more…)

2013 OSBbreed wervingkopie1a

 


Mini-Mediators op de OSB

Wat is mediation?
Mediation betekent letterlijk bemiddeling (bij conflicten/ruzies)

De mentoren zijn vaak nodig om conflicten op te lossen tussen de leerlingen. (more…)

2013 mini mediators1a

 


OSBbreed Doe je mee???

OSBbreed, nog 2 weken…

Over twee weken start OSBbreed. Doe jij ook mee?

Op de website, onder Meerwaarde, OSBbreed / Topscore, vind je alle informatie over OSBbreed en het programma voor het komende jaar. (more…)

OSBbreed

 

 


Globaland

Op woensdag 16 en donderdag 17 oktober hebben de leerlingen uit de klassen 2 deelgenomen aan een onderwijsproject genaamd: Globaland.

Dit is een spannend simulatiespel over de maatschappij en de wereld. (more…)

2013 Globaland1

 

 


2e klas sponsorloop komt ten goede van Net4Kids

Ondanks het weer kijken wij terug op een geslaagde 2e klas sponsorloop.
De sponsorloop komt ten goede van Net4Kids (kinderhulpprojecten).
We kunnen trots zijn op al onze lopers. Ze hebben het fantastisch gedaan! (more…)

2013 sponsorloop1a

 

 


3 VMBO voetbaltoernooi 2013

Het jaarlijkse OSB 3 VMBO voetbaltoernooi was weer een groot succes. Het weer zorgde ervoor dat we bij FC Amsterdam maar konden beschikken over 4 velden in plaats van 6. In totaal waren er 29 teams aanwezig. (more…)

2013 3 vmbo voetbaltoernooi4

 

 

 

2013 3 vmbo voetbaltoernooi3

 

 

2013 3 vmbo voetbaltoernooi2

 

 

2013 3 vmbo voetbaltoernooi1

 

 

 

 

 

 


Cursus reanimeren op de OSB

Deze week hebben ruim 60 leerlingen kennis gemaakt met de technieken achter het reanimeren. Het betreft hier een actieve training waarbij de leerlingen vertrouwd worden gemaakt met eventuele noodgevallen. (more…)

2013 reanimatie cursus5a

 

2013 reanimatie cursus1a

 

2013 reanimatie cursus2a

 

2013 reanimatie cursus3a

 

2013 reanimatie cursus4a

 

2013 reanimatie cursus6a

 


Leerlingen van 5 atheneum organiseren volleybaltoernooi voor klas 3havo/vwo

Op donderdag 17 oktober vond het jaarlijkse volleybaltoernooi plaats voor leerjaar 3h/v. Dit toernooi werd traditiegetrouw georganiseerd door klas 5atheneum. (more…)

2013 volleybaltoernooi7a

 

2013 volleybaltoernooi2a

 

2013 volleybaltoernooi3a

 

2013 volleybaltoernooi4a

 

2013 volleybaltoernooi5a

 

2013 volleybaltoernooi6a

 


Voortgezet onderwijs scholenmarkt op de OSB op 18 november a.s.

Ouders/verzorgers van groep 8 leerlingen zijn van harte uitgenodigd voor een voortgezet onderwijs scholenmarkt op de OSB op 18 november a.s. U krijgt informatie over de inrichting van het voortgezet onderwijs (VO)en de procedure bij de overstap van basisschool naar middelbare school. (more…)

Hoofdingang de OSB

Hoofdingang de OSB


Ouderavond 12 november a.s.

Geachte ouders/opvoeders,

Hierbij nodigen wij u graag uit voor de jaarlijkse thema-ouderavond op 12 november a.s.
Dit jaar staat het programma in het teken van communiceren met pubers. (more…)

ouderavond

 


5 atheneum naar Het stenen bruidsbed van Harry Mulisch

Op 11 oktober bezochten de OSB-leerlingen uit klas 5Fvwo de voorstelling Het stenen bruidsbed van de theatergroep Het Nationale Toneel. De voorstelling werd opgevoerd in de Stadsschouwburg Amsterdam en daarmee werd het eerste Harry Mulisch Festival feestelijk geopend. (more…)

2013 Het Stenen Bruidsbed1a

 

2013 Het Stenen Bruidsbed2a

 

2013 Het Stenen Bruidsbed3a

 

2013 Het Stenen Bruidsbed4a

 

2013 Het Stenen Bruidsbed5a

 


OSBbreed, doe je mee????

Je hebt het druk op school, maar toch wil je in je vrije tijd leuke dingen doen, je talenten ontwikkelen. Dat kan bij OSBbreed. (more…)

 


Leerlingen Sportklas scheidsrechters bij Basisschoolvoetbaltoernooi

De afgelopen 3 weken heeft de derde sportklas weer het scheidsrechter gedeelte van het Basisschoolvoetbaltoernooi in Amsterdam zuid oost voor zijn rekening genomen. Dit was de 19de editie. (more…)

2013 sportklas1a

 


Leerlingen Kunstklas werken mee aan filmpje

Leerlingen van de Kunstklas (3TL) werken mee aan een filmpje dat de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) maakt ter promotie van de Maatschappelijke Stage (MaS).

2013 promotie stage1a

 


OSB Leerorkest ZO zoekt nog blazers, gitaristen en pianisten!

Hallo leerlingen van de OSB! Er is nog steeds plaats voor nieuwe muzikanten. Vooral trompetten, saxofonen, klarinetten, hobo’s en saxofonen zijn ZEER WELKOM. Laat je horen, kom langs om de sfeer te proeven of geef je meteen op! (more…)

2013 Leerorkest concert - blazers1a

 


Jong en veelbelovend

Ons stadsdeel heeft een veelzijdig cultureel aanbod en daar maken we graag gebruik van. Havo 4 heeft de fototentoonstelling Jong en veelbelovend bezocht (stadsdeelkantoor). Fotografe Simone Henken heeft 75 portretten van jongeren vastgelegd. (more…)

2013 fototentoonstelling Jong en veelbelovend1a

 


Promoteam campagne ‘Hier Waak Ik’ 19 september op OSB

Op donderdag 19 september krijgt onze school bezoek van het promoteam van de campagne ‘Hier Waak Ik’.
Binnen deze campagne staat een software-applicatie voor op je mobiele telefoon centraal. (more…)

2013 mobieltje1

 


Aftrap landelijke schrijfwedstrijd Talent voor Taal

Zoals jullie weten is vandaag 13 september de officiële aftrap voor de landelijke schrijfwedstrijd Talent voor Taal geweest. In de jury zitten Lieke van Lexmond, Özcan Akyol en onze eigen meester Bart. (more…)

2013 Talent voor Taal1a

 

2013 Talent voor Taal3a

 

2013 Talent voor Taal2a

 

2013 Talent voor Taal4a

 


Huiswerkbegeleiding door De Studietuin op de OSB!

Na het samenwerkingssucces van de OSB en De Studietuin in het afgelopen schooljaar, is dit schooljaar de begeleiding van De Studietuin nu beschikbaar voor alle bovenbouwleerlingen van de OSB. (more…)

2013 studietuin1a

 


Opmaat voor OSB LEERORKEST ZUIDOOST: we beginnen 16 september!

Beste musici en nieuwe leerlingen die komen meespelen: wegens ziekte van enkele docenten beginnen we niet volgende week, maar op 16 september. (more…)

2013 drumsticks1a

 


4VMBO voetbal

De vierde klassen hebben vrijdagmiddag hun eerste schoolweek sportief afgesloten. Het voetbaltoernooi dat eind vorig jaar door regen moest worden afgebroken is nu toch uitgespeeld.
De uitslag staat hier gepubliceerd. (more…)

2013 voetbaltoernooi 4vmbo2a


OSB LEERORKEST ZUIDOOST weer van start!

Maandag 9 september gaan we weer beginnen. Met de eerste repetitie in het muzieklokaal. Aanvang 15.45 uur, eind 17.00 uur. Als je een instrument speelt, willekeurig welk, kom kijken of geef je op. (more…)

2013 leerorkest concert - violisten1a


Oud leerlingen Sportklas komen buurten op OSB

Regelmatig komen oud leerlingen even langs op de OSB.
Casey Sondervan (vorig schooljaar in 4EE) en Rigjendrig Lucas (vorig schooljaar in 4DT) zitten nu beiden op het ROC RAI sportopleiding en hebben de volgende oneliners: (more…)

2013 oud leerlingen sportklas1a

Foto Rob Barkey


Ook de OSB herdenkt 150 jaar afschaffing slavernij

De afgelopen drie maanden is een aantal leerlingen van de onderbouw bezig geweest in een extra lesuur met het thema Slavernij. Op 1 juli (Keti Koti) hebben we een kunstwerk onthuld. (more…)

2013 OSB herdenkt 150 jaar afschaffing slavernij


Vieze handen

Woensdag 26 juni sloten de 3havo/vwo klassen het vak aardrijkskunde af met een heus veldwerk. De laatste weken hebben we het Nederlandse landschap behandeld in de les en het was tijd om de theorie en praktijk te koppelen met een leuke buitenmiddag, geheel binnen de OSB-traditie van ‘hoofd-hart-handen’. (more…)

 2013 veldwerk hoogtemeten1a

 

2013 veldwerk hoogtemeten2a

 


Wij feliciteren onze geslaagden!

De definitieve resultaten van de geslaagden voor het eindexamen zijn bekend:

VMBO B: 100% VMBO K: 98,6% VMBO T: 93,2% Havo: 95,6% VWO: 100%

Een ongelooflijk compliment waard aan de leerlingen, docenten en alle anderen die bijgedragen hebben aan dit prachtige resultaat.

 

 

 


Formidabel slotconcert van OSB Leerorkest MZO in Bijlmerpark theater

En weer staat er een touringcar voor de deur van de OSB! Op je vrije zaterdag instrumenten inladen. Is het dan nog niet genoeg geweest dit jaar?! Nee dus. (more…)

Foto: Hans Mooren


Winnaars Poëzieproject Beeldend

Eindelijk! De winnaars van het Poëzieproject Beeldend zijn bekend en gehuldigd!

De vakgroep Beeldend streeft ernaar dat de leerlingen hun gedicht vormgeven door gebruik te maken van abstracties en een bijzondere vormgeving. (more…)

 

 

 

 


Voetbaltoernooi van 3VMBO

UITSLAG VOETBAL-TOERNOOI

Wat een kanjers in 3VMBO.

Ondanks de steeds harder neervallende regen werd er vol inzet en met plezier gevoetbald door de jongens en meiden van de D- en de E-deelschool. (more…)

 


Diploma-uitreiking 27 juni

Donderdag 27 juni vindt de diploma-uitreiking plaats. Nu al is meer dan 90% geslaagd, we hopen dat er nog heel veel volgen! Om 18.30 uur worden de D klassen verwacht, 19.00 uur de E klassen, 19.30 uur de F klassen. (more…)


World Science Festival

Leerlingen van 4 en 5 vwo hebben de eer gehad mee te mogen doen aan een onderdeel van het World Science Festival. Het was de eerste keer dat Amsterdam hier aan mee deed. (more…)

 

 

 


OSB in Parool

Ook bij de OSB is door eindexamenkandidaten met spanning uitgekeken naar de uitslagen. Zowel VMBO, Havo als VWO leerlingen hebben goed gescoord nu de cijfers bekend zijn geworden van de eerste examenperiode. (more…)

 


Sponsorenconcert OSB 11 juni groot succes!

Dinsdag 11 juni, de laatste lessen zijn voorbij en de school zou stil en verlaten moeten zijn. Maar er is geloop en geschuif en een nerveuze drukte. Stoelen worden klaar gezet, tafels voor hapjes en drankjes, licht en geluid worden geregeld, iedereen is in de weer…. (more…)

 


Afscheid Ouderplatform

Dinsdag 11 juni hebben 3 ouders afscheid genomen van het ouderplatform, omdat hun kinderen eindexamen hebben gedaan.
De OSB wil hen van harte bedanken (more…)

Afscheid Ouderplatform

Afscheid Ouderplatform


Beachvolleyballen in het centrum van de stad

De klassen 2A1 en 2C4 deden dit jaar mee met de clinic beachvolleybal midden op de Dam. Op 4 velden werd er geoefend en wedstrijdjes gespeeld onder begeleiding van Sportservice Amsterdam. (more…)

 


OSB Ravens (Junior Varsity) 2e op NK Flag Football in Amsterdam

Op zaterdag 18 mei 2013 kwamen de beste teams uit Nederland bij elkaar op het veld van de Amsterdam Crusaders om te strijden voor het Nederlands Kampioenschap. (more…)

 

 

 

 

 


Topscore basketbal OSB

Basketbal is wereldwijd een van de snelst groeiende sporten. Dit merken we ook in Amsterdam Zuidoost. Er is op de OSB veel interesse voor het basketbalteam en in de gymlessen proberen de leerlingen maar al te graag die oranje bal eens door dat netje heen te schieten. (more…)

 

 

 


Debatteren over poëzie

Op woensdag 22 mei deden leerlingen van 5Fvwo mee met het jongerendebat van de School der Poëzie. In de voorbereidende lessen hebben de leerlingen gedichten gelezen en ze schreven een essay en debatteerden over poëzie. (more…)

 


Interview in Parool

Het Parool neemt tijdens de eindexamens elke dag een kijkje op een andere school. Dinsdag 21 mei kwam het Parool docent Meta Looijen en examenleerling Antoinette van der Vlies interviewen over het eindexamen geschiedenis. (more…)

 


Twitterspreekuur 3FM

Aanstaande donderdag 23 mei maakt het VMBO het eindexamen Engels. Op de avond daarvoor, op woensdag tussen 19:00 en 20:00, geef ik via Twitter nog wat advies, en beantwoord ik daarnaast jullie laatste vragen om jullie examen Engels zo goed mogelijk te laten verlopen. (more…)

Meester Bart


Examengala in De Melkweg op 10-6-2013

Deur open om 21:00 deur dicht 22:00
Dress to impress.
1 introducé per examenleerling. (oud-leerling of leerling uit klas 3 en hoger)


Stadsdeelwethouder Urwin Vyent van o.a. cultuur & kunst, opent tentoonstelling en spreekt OSB leerlingen toe

De directeur van het Centrum voor Beeldende Kunst ZO roemt op 25 april 2013 bij opening van de 3-voudige tentoonstelling “Echte helden,”, “nieuwe aankopen”en “Beelden in ZO” de samenwerking met de OSB. (more…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Inschrijven? Nog een aantal beschikbare plaatsen klas 1 en 2

Vanwege de goede aanmelding in de tweede ronde, hebben wij een extra klas geformeerd. Hierdoor zijn er ook in de derde ronde nog plaatsen voor leerlingen met een TH, H, HV en VWO advies. (more…)

 


FLE leerlingen op werkweek in Canterbury

Van 8 tot 12 mei 2013 waren de FLE leerlingen van klas 3 h/v op werkweek in Canterbury. Elke avond verbleven de leerlingen in Engelse gastgezinnen. (more…)

 

 

 

 

 


OSB leerorkest in de rotzooi

Woensdag 17 april, NO LIMIT, geen echte repetitie kunnen doen en toch zat het OSB Leerorkest weer op het podium. In de schijnwerpers, volle zaal. Nu samen met leden van het ‘Landfill Harmonics’ uit Paraguay. Ons leerorkest heeft moeite om aan goede instrumenten te komen, maar in Paraguay is het echt een ramp. (more…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Onderzoekend en samenwerkend leren in de praktijk, werkweek 4FB

Wat doe je als leerlingen Biologie en BSM (Bewegen, Sport en Management) in hun pakket hebben? Dan ga je naar de Ardennen! Het uitvoeren van een zelf opgezet onderzoek en outdoor activiteiten wisselden elkaar af, een goede mix! (more…)

 

 

 


Openingsceremonie Rijksmuseum

“OP HANDEN GEDRAGEN” is de titel van het kunstwerk van Job Koelewijn dat door 720 leerlingen uit het Amsterdamse voortgezet onderwijs vormgegeven is. Vier afbeeldingen van prachtige kunstwerken uit de collectie van het Rijksmuseum wisselden elkaar af boven de hoofden van de leerlingen. (more…)

 

 


Collega Maggy Böck overleden

Donderdag jl. heeft ons het trieste nieuws bereikt dat onze collega Maggy Böck is overleden. Maggy was al een tijd ziek, maar hoe ernstig wisten we eigenlijk nog maar pas, haar overlijden is ook veel sneller gekomen dan verwacht. (more…)

 

 

 


2e ronde aanmeldingen

Op zoek naar een bijzondere school voor je kind met een TH, H, HV of VWO advies? Wij hebben nog voldoende plaatsen in onze tweede ronde, en garanderen dat wij niet zullen loten.
Maak via onze receptie een afspraak voor een rondleiding om kennis te maken met onze kwaliteit.

 


OSB Leerorkest speelt Randstad Concert

Dinsdag 26 maart rukte het OSB leerorkest opnieuw uit om te gaan optreden voor een massapubliek. Dit keer voor de genodigden van een conferentie over de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. (more…)

 

 

 

 

 

  foto’s Hans Mooren


De eerste aanmeldingsronde zit erop

Er zijn nog ruim voldoende plaatsen voor leerlingen met een VMBO TL-Havo, Havo, Havo-VWO en VWO advies. We moeten loten in de aanmeldingsgroep VMBO BL en VMBO KL. Er zijn in de volgende ronde nog 10 plaatsen voor leerlingen met een VMBO TL advies (en bijpassende CITO of NIO). (more…)

 


Leerorkest kan € 50.000,– winnen

Het Leerorkest kan € 50.000,- winnen; daarvoor hebben we uw stem nodig! Wie helpt het Leerorkest aan stemmen voor het Oranjefonds Kroonappels? (more…)

 


Stand van zaken rond de aanmelding (12 maart)

Ook dit jaar hebben wij weer een goede aanmelding. Er zijn nog voldoende plaatsen voor leerlingen met een TH, H, HV en vwo advies. Daarnaast hebben we nog een aantal plaatsen beschikbaar op VMBO-T niveau. (more…)

 

 


Schoolwinnaar voorleeswedstrijd Read2Me

Op vrijdag 1 maart jl. heeft op de OSB de schoolfinale voor de voorleeswedstrijd Read2Me plaatsgevonden. De Openbare Bibliotheek Amsterdam organiseert ook dit jaar deze voorleeswedstrijd voor alle brugklassers van het voortgezet onderwijs. (more…)

 

 

v.l.n.r. Noa, Isis en Dana (schoolwinnaar 2012)


Aanmelden en inschrijven

U kunt uw zoon of dochter aanmelden vanaf 4 maart 2013 tot uiterlijk 15 maart 2013. Wij hanteren voorrangsregels voor broertjes en zusjes van zittende leerlingen en personeel. Er is in de eerste ronde geen voorrang op volgorde van binnenkomst. (more…)

 


Spaceracen met Ramsey Nasr

De eerste klassen kregen afgelopen dinsdag een ingewikkeld gedicht van Ramsey Nasr voor de kiezen: in ‘Mi have een droom’ spreekt de gewezen Dichter des Vaderlands een taal die ze aan de ene kant heel goed herkennen (straattaal) en die aan de andere kant niet zo heel makkelijk te begrijpen blijkt. (more…)


Bezoek aan het Stedelijk Museum

Is de nieuwe aanbouw -De Badkuip- nu eigenlijk mooi of lelijk? Dit is een van de vragen waarover de leerlingen van 4FA, 4FB, 4FD en 4FVWO met elkaar in gesprek waren tijdens het bezoek aan het Stedelijk Museum. (more…)

 

 

 


Promotiebeurs voor Sharon Calor

Op 7 februari jl. heeft onze wiskunde docente Sharon Calor tijdens een feestelijke bijeenkomst bij NWO van Minister Bussemaker van OCW een beurs toegekend gekregen waarmee ze kan promoveren. (more…)

 


OSB wint vierde prijs bij volleybaltoernooi

Op zeven en acht januari deed de OSB met één team mee aan het traditionele volleybaltoernooi voor ambtenaren in de Sporthallen Zuid. Dit jaar werd het toernooi voor de 46e keer gehouden. (more…)

 


Eerste optreden OSB leerorkest een daverend succes!

Donderdag 10 januari hebben de leerlingen van ons nog zeer jonge OSB leerorkest opgetreden in het AMC. Zij waren daar op uitnodiging van belangrijke vertegenwoordigers van dat ziekenhuis. (more…)

 

foto's Hans Mooren

 

 


Rekenmarathon 4havo

Vlak voor de kerst waren alle 4e havo klassen van 15.30 tot 18.00 aan het rekenen! In een rekenmarathon hebben leerlingen en docenten hard gewerkt om zich voor te bereiden op de rekentoets. (more…)


Parool Scholengids

Ten onrechte staat in de Parool scholengids van zaterdag 15 december jl. een 4,4 als leerlingwaardering voor de OSB. Dit moet een 6,6 zijn (landelijk gemiddelde is 6,7). De oorzaak hiervan is een foutieve digitale verwerking van (more…)

 


Open Dag

Zaterdag 26 januari 2013 van 10.00-14.00 uur

Wij zeggen dat wij uitdagend onderwijs bieden. Hoe? Kom kijken en overtuig jezelf!
Na ontvangst in de pauzeruimte worden ouders en leerlingen meegenomen op een tour door de school.

(more…)


Kunst als eyeopener

Leerlingenwerk 4FVWO centraal bij eindpresentatie Cultuurwerkplaats Wiskunde en Kunst voor de Cultuurprofielscholen en de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren. (more…)

 

 

 

 


Schrijfster Mel Wallis de Vries op de OSB!

Jeugdboekenschrijfster Mel Wallis de Vries heeft de OSB bezocht. Derde en vierdeklassers mochten in de theaterzaal naar haar verhaal luisteren. In de lessen Nederlands hebben we ter voorbereiding een boek van haar gelezen en een boekverslag gemaakt. (more…)

 

Mel Wallis de Vries signeert boek


Mediabattle op het Mediapark Hilversum

Op vrijdag 23 november is klas 1c4 van de OSB naar de mediabattle geweest op het Mediapark in Hilversum. Het bleek achteraf een groot succes. (more…)

 

 

 Foto’s Rob Barkey


Thaise delegatie op de OSB

Na een werkbezoek in Engeland kwamen er afgelopen vrijdag zeventien Thaise doktoren en ministers langs op de OSB om kennis te nemen van onze lessen over sexuele voorlichting. (more…)


Mel Wallis de Vries bezoekt de OSB op donderdag 29 november

Zij is één van de meest succesvolle jeugdthrillerauteurs van dit moment: haar boeken zijn razend populair en worden door een grote en sterk groeiende groep fans verslonden. (more…)

 


Wie zou er cello durven spelen in het Leerorkest?

Op 1 november kwam Kevin Olusola naar onze school voor een optreden. Hij is een Amerikaans multitalent met Nigeriaanse wortels. Op 17-jarige leeftijd werd hij als saxofonist Musician of the Year. (more…)


Meester Bart is hit op internet

Bart Ongering (30) geeft Engels op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer. Sinds begin oktober houdt hij een blog bij met uitspraken van zijn leerlingen. ‘Mensen herkennen het kind in zichzelf erin.’ (more…)

Meester Bart


Internationale Exchange Meeting te OSB

Comenius T.I.M.E. project

Van 15 t/m 18 oktober waren leerlingen uit Rome en Birmingham te gast op de OSB vanwege een internationale uitwisselingsbijeenkomst.
De 27 bezoekers logeerden bij OSB leerlingen. (more…)

 

 


Bruggen ontwerpen en bouwen

Het bruggenproject bij Techniek Onderbouw was een groot succes.
2e Klas leerlingen ontwerpen en bouwen bruggen van ijslollie- en/of satéstokjes, touwtjes en houtlijm. Deze dynamische samenwerkingsopdracht in een bedrijfsmatige setting heeft tot onvoorstelbare resultaten geleid. (more…)

 

 

 

 


Het ‘OSB Leerorkest Zuidoost’ is opgericht !

De Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) heeft samen met Muziekcentrum Zuidoost (MZO) het voortouw genomen om voor ALLE jongeren van Zuidoost een jongeren Leerorkest te starten (more…)

 

 

Het OSB Leerorkest


Ouderavond over “gezond leven”

Op de ouderavond over ‘gezond leven’ georganiseerd door het ouderplatform van de OSB waren zo’n 100 ouders aanwezig. De avond is gestart en geëindigd met prachtige scenes over gezond eten door leerlingen uit 4FD (more…)


Sponsorloop 2e klassen groot succes

De sponsorloop van dinsdag 9 oktober was een groot succes!

Alle tweede klassen van de OSB, 14 klassen met zo’n 360 leerlingen, hebben hardgelopen op de atletiekbaan in het Bijlmerpark. De loop duurde 25 minuten. (more…)

 

 

 

Sponsorloop 2012


Voorstelling “Het temmen van de feeks”

Op vrijdag 16 september 2012 zag de 4e kunstklas de voorstelling “Het temmen van de feeks” van Toneelgroep Amsterdam in de Stadsschouwburg. Vervolgens hebben de leerlingen de hele zaterdag en een zondagochtend gewerkt (more…)

 

 

 


ouderavond 16 oktober 2012

Beste ouders,

Sedert lange tijd heeft de OSB een ouderplatform waarmee de ouderparticipatie op een meer informele wijze dan de Medezeggenschapraad vorm krijgt. (more…)


Jubileumtentoonstelling “Zilver”

De bovenbouw Havo/Vwo onderneemt regelmatig culturele uitstapjes tijdens de lessen CKV. Dit keer was de jubileumvoorstelling “Zilver” van het Centrum voor Beeldende Kunst Zuidoost aan de beurt. (more…)

 

Jubileumtentoonstelling “Zilver”


Gastles Sjoerd Slagter

Op maandag 1 oktober gaf Sjoerd Slagter, voorzitter van de VO-raad, een gastles filosofie aan klas 5Vwo. De Voortgezet-Onderwijs-raad is de sectororganisatie voor het voortgezet onderwijs. (more…)

Gastles Sjoerd Slagter


Sponsorloop 2e klassen voor Mandala School

Op dinsdag 9 oktober staat de jaarlijkse sponsorloop voor de tweede klassen op het programma. Het goede doel waarvoor dit jaar gelopen wordt is de Mandala School in Pushkar (India). (more…)

2012 Dieter sponsorloop 2e klassen

2012 Mandala school sponsorloop 2e klassen


Profielwerkstuk 6VWO leerlingen

NGT leerlingen uit 6 VWO doen onderzoek voor hun profielwerkstuk. Zij behandelen vragen als:
Op welke veelgebruikte voorwerpen zitten de meeste bacteriën? (more…)

 

 


Het leerorkest kan gaan beginnen!

Goed nieuws voor alle jonge muzikanten van de OSB: het leerorkest kan gaan beginnen! We zijn blij te kunnen mededelen dat door de gulle donaties van meer dan 80 mensen, we genoeg geld hebben om te gaan spelen. (more…)

Het OSB schoolorkest

Het OSB schoolorkest


Leerlingen smeden nieuwe energieplannen

Leerlingen van 3FC hebben zich van hun beste kant laten zien op hun eigen presentatiemarkt over duurzame energie. (more…)

 


Feest! Diploma’s!

Met veel plezier en trots hebben wij weer diploma’s overhandigd aan onze geslaagde leerlingen. Het was door de inzet van docenten en leerlingen een leuke dag met veel ontroerende woorden en momenten. (more…)

Saskia Grotenhuis spreekt de trotse menigte toe

Saskia Grotenhuis spreekt de trotse menigte toe

De leerlingen zagen er prachtig uit

De leerlingen zagen er prachtig uit


De MR zoekt nieuwe leden!

De medezeggenschapsraad (MR) van de OSB heeft vanaf schooljaar 2012-2013 plaats voor twee of drie nieuwe leerlingen en voor een ouder. (more…)


Winnaars Poëzie-lijsten

Na lang beraad zijn de winnaars van de jaarlijkse poëzieprijs gekozen. (more…)

 

Winnaars Poëzie-lijsten

Winnaars Poëzie-lijsten

Eervolle vermeldingen Poëzie-lijsten

Eervolle vermeldingen Poëzie-lijsten

 


steun het osb leerorkest zuidoost

Word nu donateur van het OSB Leerorkest. Een leerorkest voor alle jongeren van 12 tot 18 jaar die in Zuidoost naar school gaan of er wonen. Samen met het Muziekcentrum Zuidoost, het Nederlands Philharmonisch Orkest en met financiële steun van bedrijven/ instellingen en personen kunnen we jong muzikaal talent een kans bieden zich (verder) te ontwikkelen en samen te (blijven) spelen.

Doe meer, ga nu naar www.voordekunst.nl en zorg dat we de 10.000 euro halen!!!

Steun het OSB Leerorkest Zuidoost


Studiedag

De docenten bewegingsonderwijs blijven zelf ook leren! Vandaar dat er vorige week weer een studiedag op de planning stond. (more…)

Een geslaagde studiedag

Een geslaagde studiedag

 

Shanti op de freebike

 

Etien in aktie op de freebike

Etien in aktie op de freebike


Tennis op de Dam

De leerlingen van klas 1b5 hebben begin april op de Dam getennist. Ze kregen een clinic in het kader van het treffen van Nederland en Roemenië op de Davis Cup. (more…)

Tennis op de dam

 

Tennis op de dam

Tennis op de dam


Eerste prijs columnfestival van Nowhere

Vorige week vrijdag heeft Ayte Nijhof uit 3EF een eerste prijs gewonnen op het columnfestival van Nowhere voor zijn column “Mode wat is dat nou??” (more…)

Eerste prijs columnfestival van Nowhere

Eerste prijs columnfestival van Nowhere


Meld je aan voor het OSB Leerorkest

Als je vriendjes viool of een ander instrument spelen, zeg hen dan, dat er een ORKEST van start gaat met te gekke muziek! Laat weten als je een instrument bespeelt of wil leren spelen en interesse hebt om mee te doen met het OSB Leerorkest Zuidoost.
Meld je hier aan!

Het OSB leerorkest

Het OSB leerorkest


Oprichting OSB Leerorkest Zuidoost

Dit jubileum is tevens de start van een al langer bestaande wens: de oprichting het OSB Leerorkest Zuidoost als vervolg op de leerorkesten in het basisonderwijs. Een leerorkest voor alle jongeren van 12 tot 18 jaar die in Zuidoost naar school gaan of er wonen. Samen met het Muziekcentrum Zuidoost, het Nederlands Philharmonisch Orkest en met financiële steun van bedrijven/ instellingen en personen kunnen we jong muzikaal talent een kans bieden zich (verder) te ontwikkelen en samen te (blijven) spelen.

Meer informatie, een promotiefilm, of hoe je donateur kan worden van het OSB Leerorkest Zuidoost, vind je hier.

Het OSB leerorkest

Het OSB leerorkest

 

 


Viering 40 jaar OSB

De OSB bestaat dit jaar 40 jaar en viert dit groots vrijdag 1 juni. Er worden vele activiteiten georganiseerd. Medewerkers, instellingen, bedrijven en leerlingen zijn achter de schermen druk bezig om er een onvergetelijk feest van te maken. Binnenkort meer hierover

Viering 40 jaar OSB

Viering 40 jaar OSB