leerorkest

Het OSB Leerorkest ZO

Op de OSB huist een heus orkest van 15 leerlingen en een aantal professionele musici. In het orkest wordt niet alleen gespeeld op violen, klarinetten, trompetten en cello’s, ook pianisten, (bas)gitaristen en drummers doen mee. Er is een bevlogen dirigent en er zijn heel veel muziekleraren die les geven aan al die groepen. De dirigent zoekt muziek uit die de leerlingen leuk, spannend of interessant vinden. Soms ook wel eens Beethoven, maar dan anders; op onze eigen manier.

Elke maandag wordt er gerepeteerd, meteen na school. Het maakt niet uit van welke school je komt. Kom je uit Zuidoost, Centrum, Abcoude, Diemen, Amstelveen of waar dan ook: iedereen mag meedoen. Je krijgt eerst een uitnodiging om kennis te komen maken. Als je voldoende niveau hebt op je instrument (je hebt in een klein leerorkest gezeten bijvoorbeeld), maar vooral wanneer je het super leuk vindt, mag je komen repeteren. Na een paar weken weet je dan of het orkest jouw ding is. Let op: in het orkest zitten leerlingen en scholieren uit alle jaarlagen. Dus zeker weten dat je snel vrienden maakt!

Het doel is: samen muziek maken én optreden! In ziekenhuizen en verzorgingshuizen, op congressen en festivals en bij feesten en evenementen. Vorig jaar heeft het orkest zelfs een concertreis gemaakt naar Duitsland. Het speelde toen bij een belangrijk Europees congres waar wel tien landen aan mee deden. Het concert vond plaats in een prachtig oud kasteel. Het optreden en vooral het applaus en enthousiasme van het publiek zullen velen zich nog lang herinneren!

Om aan al die lessen, repetities en concerten te mogen meedoen betalen je ouders of verzorgers € 150,- per jaar (tenzij dat bezwaarlijk is, dan hebben wij een oplossing voor je). Dat is een vrijwillige bijdrage, lang niet genoeg om alles te bekostigen. Daarom, wie meer kan betalen wordt vriendelijk gevraagd dat te doen. Iedereen, grootouders, vrienden, buren, kan doneren. Dat gaat zeer eenvoudig door op onderstaande link te klikken:
SPONSOR HET OSB LEERORKEST ZO

Heb je vragen, wil je je direct aanmelden, mail of bel Modeste, de coördinator van het orkest. Aan alle instrumenten is behoefte. Aarzel niet, musiceren in een orkest is het leukste dat je kunt doen in je gehele (!) middelbareschooltijd; een ervaring voor het leven!

modestebreukers@osbijlmer.nl
Telefoon: 06 18083094

Het OSB Leerorkest ZO heeft een eigen website. Klik hier om naar de website te gaan.