kunstklas

Op de OSB is creativiteit belangrijk. Het is leren met je hart. In de onderbouw hebben alle leerlingen daarom extra kunstvakken.

Maar ook in de bovenbouw willen we iedereen een echte passie voor kunst en cultuur aanmeten. Leerlingen die doorstromen naar  het vmbo-t kunnen daarom kiezen voor de zogenoemde Kunstklas. Naast de verplichte vakken volgen deze leerlingen in leerjaar drie en vier ook de vakken beeldende vorming, drama en muziek.

De kunstklas staat op school bekend als een gezellige en hechte klas, die bovendien door de kunstprojecten die ze voor de hele school organiseren, veel van zich laten horen. Zo speelden kunstklasleerlingen vorig jaar nog in het Bijlmerparktheater met een eigen voorstelling die ze in Rome hadden gemaakt. Dit jaar maakten leerlingen van de kunstklas indruk op het columnfestival waar ze prijzen wonnen voor hun voordracht.

We maken de leerlingen ook enthousiast door met hen  kunst van anderen te bekijken. Leerlingen gaan op bezoek bij musea, tentoonstellingen en concerten en  werken vaak samen met professionele theatermakers, kunstenaars  en kunstopleidingen in eigen projecten.

We werken samen met onder andere de ROC Media Academie,  Toneelgroep Amsterdam en de Jeugdtheaterschool Bijlmer. Deze samenwerking maakt ook de doorstroom naar de kunstopleidingen voor deze leerlingen gemakkelijker.

Een enthousiaste leerling: ‘Vorm maar een bandje met zijn vieren, zei de muziekleraar na een paar maanden. Ik kon nog maar net noten lezen, maar een paar weken later stond ik met mijn bandleden voor de klas.’

Kijk naar wat leerlingen tot nu toe maakten  bij de beeldende vakken op: https://www.facebook.com/Osbbeeldend/?fref=ts