internationale projecten

Op de OSB leren kinderen met allerlei verschillende soorten mensen om te gaan. Zij worden in onze gemengde klassen al snel wereldwijs. Maar ook buiten de lessen om geven we ze de mogelijkheid veel van de wereld te  zien.

Leerlingen kunnen aan verschillende projecten in het buitenland meedoen. Wat te denken van een week naar Rome, met echte Italiaanse docenten een voorstelling maken en die daar onbevreesd op straat opvoeren? De derdejaars uit de Kunstklas deden het dit voorjaar nog. Bij thuiskomst speelden ze ook nog even het Bijlmerparktheater plat.

Of waarom niet leren over de sterren,  in Roemenië? In het kader van het zogenoemde Comeniusproject, reisden zes leerlingen af naar een internationale conferentie met leeftijdsgenoten uit alle landen om samen meer te leren over het meten van de tijd. En dus maakten ze zonneklokken en waren ze bij de sterrenwacht op bezoek. Maar ze leerden ook over de culturen van de andere deelnemende landen, ze deden Griekse dansjes en zagen dat de leerlingen in Roemenië soms wel heel provisorisch ­- in tuinstoelen – les kregen.

We bieden dan ook graag onderdak aan uitwisselingstudenten, die onze leerlingen zelf kunnen vertellen over hoe het er in andere landen aan toe gaat. Zo hadden we vorig jaar de Duitse Peet en de Thaise Pat op school.