FLE bezoek aan Waterstones

Dinsdagavond 8 november hebben leerlingen van de OSB een bezoek gebracht aan de boekwinkel Waterstones in het centrum van Amsterdam. Zo’n 40 derdejaars leerlingen uit het Fast Lane English (FLE) traject waren erbij. Onder begeleiding van hun docenten Engels en onze bibliothecaresse genoten ze van een avond tussen de ruime collectie Engelstalige boeken. De winkel opende speciaal voor ons haar deuren en Tim, een zeer bevlogen medewerker van Waterstones, wees de leerlingen naar de planken waar ze naar hartelust boeken mochten uitkiezen voor de schoolbibliotheek.

Het enthousiasme was groot onder de leerlingen, wat ons complimentjes opleverde van het personeel en het was dan ook niet zonder enige trots dat we onze leerlingen vergezelden. Sommigen waren op zoek naar specifieke titels, terwijl anderen probeerden zo veel mogelijk flapteksten te lezen (en aan elkaar voor te lezen) om een keuze te kunnen maken. Na anderhalf uur was het bezoek voorbij en werden nieuwe titels toegevoegd aan de leeslijsten voor Engels. De school heeft de boeken aangeschaft en stelt deze beschikbaar via haar bibliotheek. Zodoende hebben we onze collectie Engelse boeken opnieuw flink geactualiseerd.

Na het succesvolle bezoek heeft Tim ons bedankt en lof toegezwaaid aan de leerlingen voor hun vriendelijkheid, voorbeeldige gedrag en enthousiasme. “Hun nieuwsgierigheid voor boeken en lezen is inspirerend en is absoluut te danken aan de wijze waarop leerlingen in aanraking worden gebracht met boeken in de school,” zei Tim. Waardoor ook de docenten met een tevreden gevoel huiswaarts gingen.