Bericht van overlijden van Werner de Haan

Verslagen zijn we door de dood van een bijzonder mens, leraar en collega: Werner de Haan.
Tot op het laatste moment in zijn 75ste levensjaar was hij er, voor zijn leerlingen en de school.
Hij is overleden op vrijdag 17 juli 2015

Werner kwam na zijn pensionering aan de Universiteit van Amsterdam bij ons werken, omdat hij nog zoveel aan ‘zijn kids, zijn kanjers’ te bieden had. Hij was een bevlogen docent, een onvermoeibaar mentor en enorm betrokken bij de school en zijn collega’s.

Hij vond met grote regelmaat dat we het niet goed deden, omdat we ‘te weinig ruzie maakten’ met leerlingen; hij kon dat als geen ander, leerlingen confronteren met hun gedrag, met de keuzes die ze maakten. Hij liet ze nooit los, pakte ze vast, hard en zacht tegelijk; eindeloos investerend en ze motiveren om altijd meer uit zichzelf te halen.

Het afgelopen schooljaar gaf hij geen reguliere lessen meer. Hij was wel weer terug, na zijn ziekte en het overwinnen van zijn kanker. Hij ondersteunde collega’s en gaf bijlessen economie, sprong in waar hij kon. Hij werd in de MR gekozen, met de meeste stemmen. Helaas kwam de kanker terug, veel sneller dan wij allemaal verwacht hadden en zullen we hem nooit meer in de gangen horen zingen ‘Summertime, and the livin’is easy …’

Na de vakantie organiseren we een bijeenkomst op school om Werner te gedenken en afscheid te nemen,
op vrijdag 21 augustus om 15.00 uur.
Iedereen die wil komen, is welkom.

Hij heeft voor velen bijzonder veel bijzonders betekend.
Werner: bedankt voor alles.