5fa en h5kua1 naar ‘Best of Balanchine’

Op dinsdagavond 19 november hebben 5fa en h5kua1 de balletvoorstelling ‘Best of Balanchine III’ van het Nationaal Ballet bijgewoond. Van te voren hebben de leerlingen een theorieles gehad over klassiek ballet en een deel over neoklassiek ballet van de grootste en meest vernieuwende choreograaf van de 20e eeuw: Balanchine. De voorstelling vond plaats in de stadsschouwburg en we hadden de leerlingen gevraagd om netjes gekleed te gaan. Wat zagen jullie er fantastisch uit!

De voorstelling met live muziek bestond uit drie delen: het eerste deel, geïnspireerd op het keizerlijke Russisch ballet uit de 19e eeuw met muziek van Tsjaikovski. Het tweede deel, een zeer vernieuwend ballet vol sportieve en atletische elementen met ritmische en snelle muziek van Stravinsky en het laatste deel ‘Who cares’, een ballet dat doet denken aan Broadway uit de jaren 20 met swingende muziek van George Gershwin.

Wat ons opviel was dat de meeste leerlingen het eerste, meest romantische, heel klassieke ballet het mooist vonden. We hopen dat het een bijzondere ervaring is geweest voor jullie.

Marlies Spaan en Maaike van den Berg
Beeldend docenten in opleiding.