Oud-leerling wint AHK Eindwerkprijs

Oud-leerling van de OSB, momenteel docent drama op de OSB ‘Carmen Lamptey’ wint de AHK Eindwerkprijs 2019 met haar project; Insight Out.

Op maandag 25 november zijn de AHK Eindwerkprijzen voor de beste afstudeerprojecten van 2019 uitgereikt. De prijs in de categorie Master is overhandigd aan Gabriela Acosta Camacho en Carmen Lamptey (master Kunsteducatie) voor hun project Insight out.

Vijf bachelorprojecten en vijf masterprojecten van lichting 2019, afkomstig van verschillende academies, waren genomineerd. De jury heeft alle inzendingen op drie criteria beoordeeld: de kwaliteit van het werk, de manier waarop de afgestudeerden verbinding hebben gelegd met de buitenwereld en de relevantie van hun werk voor de ontwikkeling van het vakgebied.

Winnend masterproject ‘Insight out’
Gabriela Acosta Camacho en Carmen Lamptey studeerden dit jaar af aan de master Kunsteducatie. Gabriela en Carmen vertellen over hun project Insight out: ‘Voor de NGO Young in Prison ontwikkelden wij een multidisciplinair lesprogramma, waarbij tien jongeren uit de Justitiële Jeugdinrichting (JJI) Teylingereind samen met kunstenaars een artistieke korte film maakten rondom de filosofische vraag ‘wat is vrijheid?’ De film kan worden ingezet voor voorlichting en debat met een breder publiek en voor werving van andere JJI’s om met het lespakket aan de slag te gaan.’

Uit het juryrapport: ‘Het is buitengewoon knap hoe Gabriela en Carmen grip hebben weten te krijgen op deze lastige doelgroep, helemaal als twee vrouwen in een jongensgevangenis. Het resultaat is daarbij ook nog eens esthetisch én filosofisch zeer geslaagd. Het feit dat de lesmodule direct is opgenomen in het reguliere lesaanbod van opdrachtgever Young in Prison, geeft de impact aan die Gabriela en Carmen hebben weten te realiseren. Een bijzonder en meer dan verdiend resultaat.’