osbplus

De school met heel veel pluspunten voor havo/vwo
Aangenaam kennis te maken. Misschien is de OSB niet de eerste school waar u aan dacht. Maar de OSB is echt één van de meest bijzondere scholen in Amsterdam. OSB is vooral ook de school met heel veel pluspunten. Een heel belangrijk pluspunt om mee te beginnen: OSB kent gegarandeerde plaatsing voor havo en vwo.
Dat is gelijk al een fijn gevoel. Kom kijken en ervaar zelf de bijzondere sfeer die leerlingen en docenten samen creëren. OSB is een school met heel veel pluspunten voor havo/vwo. Scroll maar met ons mee.

+ Veelgeroemd onderwijsconcept met kansen voor iedereen
Het bijzondere van de OSB begint vooral bij het eigenzinnige en veelgeroemde onderwijsconcept. Elke klas heeft een vaste structuur: je start in een kring en werkt in groepjes. Dat biedt kansen aan iedereen. Onderzoekend leren. Leren van en met elkaar. En in de eerste twee jaar allemaal samen, maar wel op je eigen niveau. Dat samen leren werkt bijzonder inspirerend. Dat ervaren wij al meer dan 40 jaar. Er worden voor havo/vwo hoge eisen gesteld. We werken met schriften en boeken en met computers, laptops en tablets. De focus op de OSB is op resultaat.

+ Meer uitdagingen dan een diploma
OSB biedt een breed aanbod van vakken waarin alle talenten van leerlingen worden aangesproken. De tweejarige onderbouw van vwo, havo en vmbo geeft elke leerling de tijd en ruimte om zich te ontwikkelen naar het niveau dat bij hem of haar past. Blijven zitten is in principe niet aan de orde op OSB: elke leerling stroomt na de onderbouw door naar het best haalbare niveau.
OSB biedt meer uitdagingen dan het halen van een diploma. De wereld van nu en morgen vraagt om veel verschillende kwaliteiten. Zoals de omgang en samenwerking met anderen. Omgaan met de verschillen die iedereen met zich meebrengt. Emotionele, creatieve en praktische talenten zijn met de cognitieve vakken op de OSB onderdeel van werken naar je diploma. Leren doe je met je hoofd, hart en handen: dat is de beste voorbereiding op de 21st century skills. Wij noemen OSB dan ook wel de Amsterdamse school van nu.

+ Muziek en drama voor iedereen
OSB zit vol muziek en andere creatieve vakken. OSB heeft namelijk een eigen leerorkest, ons eigen ‘symfonieorkest’ , de trots van de school. Je speelt op het instrument van jouw keuze, het instrument krijg je in bruikleen, je krijgt elke week les en er zijn veel optredens. Het past helemaal in de cultuur van de OSB om in de onderbouw in en na school veel tijd en aandacht te besteden aan muziek, drama en beeldend. Op OSB leer je gewoon veel meer.

+ Persoonlijke begeleiding het belangrijkste pluspunt
Het belangrijkste pluspunt voor elke leerling is de persoonlijke begeleiding door onze docenten. ’Zij maken het verschil. Iedereen claimt het, maar wij maken het waar. Leren doe je het best waar je je prettig en gekend voelt. OSB is ingedeeld in zes kleine, vertrouwde deelscholen, elk met een eigen groep vaste docenten, lokalen en pauzeplek. Mentoren hebben een bijzondere taak op OSB. Zij hebben intensief contact met hun leerlingen en houden twee tot drie jaar dezelfde klas. Zij volgen en ondersteunen je en spreken je aan als het nodig is.

+ Bijzonder sportieve school
OSB is ook een bijzonder sportieve school. Van 2014-2016 was de OSB voor de tweede keer de sportiefste middelbare school in Nederland. Van sport gaat ons hart dan ook harder kloppen. Hoe getalenteerd of beperkt, voor iedereen is er een sportaanbod. Samen met Topscore organiseert de OSB elk jaar een naschool sportprogramma waar leerlingen voor een relatief laag bedrag aan deel kunnen nemen. Op de havo kun je ‘bewegen, sport en maatschappij (BSM)’ als examenvak kiezen.

+ Grote school met kleine deelscholen
OSB is helemaal de Amsterdamse school van nu. De school staat in de nieuwbouw in Zuidoost, vlakbij de Gooiseweg, slechts 20 fietsminuten vanaf station Amstel. OSB is een moderne, grote school met kleine deelscholen. Geen anonieme leerfabriek, maar onderwijs op een menselijke maat en schaal, met veel persoonlijke aandacht, een sterk mentoraat, betrokken leraren, en een sterke focus op resultaten.

Klik hier voor meer informatie.
U kunt uw kind hier aanmelden.