OSB Leerorkest ZO op de Universiteit van Amsterdam

CREA, vrijdagavond 2 juni, de plek waar geslaagde OSB leerlingen havo en vwo vermoedelijk terecht zullen komen. Want natuurlijk ga je studeren aan een universiteit dichtbij huis. CREA is de culturele uitlaatklep voor studenten aan de Universiteit van Amsterdam, en daar zaten onze musici van het OSB Leerorkest ZO. Om luister bij te zetten aan een campagne met politieke doeleinden.

Ondanks de afwezigheid van een aantal leerlingen uit de bovenbouw (feestend op het strand van Ibiza) en het zeer professionele invallen voor Wouter door dirigent Lorenzo Mignacca, heeft ons orkest het dak van CREA gespeeld. Een leuke bijkomstigheid was dat onderwijs in OSB stijl geroemd werd. Ook werd nog eens duidelijk gemaakt dat muziek pas iets betekent voor de groei van kinderen in basis – en voortgezet onderwijs wanneer dat vak gewoon op het rooster staat. Vanaf groep 5 in de basisvorming t/m de eindexamenklassen.

De OSB heeft in CREA, in Amsterdam, een geweldige beurt gemaakt voor onze school. De OSB staat opnieuw pal voor kwaliteit en keuzevrijheid, op maatschappelijk en kunstzinnig gebied. Wie wil er niet op zo’n geweldige school werken of leren!

Meester Kees